A magyar bélyeg a legszebb
2012/06/20 10:51
886 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Idén harmadik alaklommal nyert a Post Europ internetes közönségszavazáson a Magyar Posta Európa-bélyege. 

belyeg_520

A Post Europ (Európai Postaüzemeltetők Egyesülete) 2003 óta minden évben szavazást hirdet Európa legszebb bélyege kategóriában. A nyertes immáron harmadszor Magyarország lett, míg második helyen Törökország, harmadik helyen pedig Horvátország végzett. A szakmai díjat idén az orosz bélyeg nyerte el. Idén 53 ország versenyzett a legszebb bélyeg címért.

A Magyar Posta idén kétféle bélyeggel pályázott, mindkettőt Rozmann Ágnes grafikus készítette. A motívum, mely a bélyegmunkákon látható Magyarország online jele, a „hu”. Az egyik bélyegen a háttér a Világörökségi Listán látható Pannonhalmi Apátság könyvtára, a díjnyertes másik verzión pedig paprika és szőlő keretezi a bélyeget. A keretrajzon az apátsági épület, valamint a Balaton látható.

Százezer példány készült el a Pénzjegynyomdában a bélyegből.

2012-ben a Post Europ bélyegek témája a látogatás volt. 2010-ben a gyermekkönyvek témájában, 2009-ben a levélírás témakörében, 2008-ban pedig a csillagászatban kellett bélyeget tervezni (mindegyik alkalommal Magyarország nyert). A jövő év témája a járművek lesz.

A képek forrása: Magyar Posta