A mesterséges intelligencia etikája az oktatásban - Megjelent a Scientix TV 20. adása!
2024/05/07 20:20
154 megtekintés

A Scientix TV egy olyan virtuális találkozóhely, ahol a résztvevők megosztják egymással a tapasztalataikat, és ami a legfontosabb, jól szórakoznak. A műsor epizódjai minden hónapban más és más, a tanárokkal közösen kiválasztott STEM témát dolgoznak fel, a STEM karrierektől a mesterséges intelligenciáig.

sctv

A 20. adás a mesterséges intelligencia oktatásban való felhasználását tekinti át, és az #AI osztálytermi etikájával is foglalkozik. Látható egy beszélgetés Anna Keune-nel, a müncheni Műszaki Egyetemről, akinek a csapata olyan forrásokat fejlesztett ki, amelyekkel az AI-t meg lehet vitatni a diákokkal. A viedóban Krystle Lau ismerteti az Intel Skills for Innovation indulócsomagot, amelyet ingyenesen az alábbi linken lehet letölteni: LINK (Registration - EU SFI (intel.eu)) Végül pedig Guillermo Rodriguez Guerra, az EUN munkatársa egy osztálytermi kísérlet során bemutatja a polimerek varázslatát egy műanyag zacskó, némi víz és ceruza segítségével.

A „talk show” sorozat házigazdája most is, mint mindig Agueda Gras-Velazquez, a European Schoolnet természettudományos oktatással foglalkozó osztályának vezetője.

Nézze meg a 20. epizódot a Scientix TV angol nyelvű csatornáján!

A korábbi epizódokat és leírásukat az alábbi cikkeinkből elérheti:

Agueda Önt is várja - iratkozzon fel a Scientix TV angol nyelvű csatornájára!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen