„A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk”
2015/09/09 10:44
1112 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Országos rajzpályázatot ír ki diákoknak a Külgazdasági és Külügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Visegrádi Négyekkel együttműködve, a Külgazdasági és Külügyminisztérium költségvállalásával, a Fejlesztés Európai Éve keretében.

rajzpalyazat

A pályázat küldetése és célja

A Külgazdasági és Külügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Fejlesztés Európai Éve keretében a Visegrádi Négyekkel együttműködve, a Külgazdasági és Külügyminisztérium költségvállalásával 2015. augusztus 14-én kiírja „A mi világunk, a mi méltóságunk, a mi jövőnk” című országos rajzpályázatot.

2015 a Fejlesztés Európai Éve, melynek keretében megrendezésre kerülő országos rajzpályázat célja, hogy felhívja a fiatal diákok figyelmét a közös felelősségvállalásra és érzékenyebbé tegye őket a globális problémák iránt. A diákokat bevonva és pozitív üzenetet közvetítve példát mutasson arra, hogy melyek lehetnek azok az akár apró lépések, melyekkel mindannyian hozzájárulhatunk egy igazságosabb és fenntarthatóbb világ megteremtéséhez.

Szabályok

A pályázatra 5-8. osztályos tanulók jelentkezését várják. Lehetőség van egyéni és (legfeljebb háromfős) csoportos munkával készült művek benyújtására is. A pályázatok benyújtása minden esetben az iskolán keresztül történik, amely a mellékletben szereplő pályázati adatlapok kitöltésével küldheti be a műveket.

A pályázat témái

  • éghajlatváltozás
  • élelmezésbiztonság
  • méltányos munkakörülmények

A művek elkészítésének és benyújtásának feltételei

A pályázók szabadon választhatnak a kétdimenziós művek elkészítésének technikái és anyagai között. A művek készülhetnek A4-es A3-as méretben, melyeket minden esetben félbehajtás nélkül, szükség esetén tekercselve juttassanak el a kiírásban megadott címre.

A beérkezési határidő

2015. október 1. (csütörtök)

A pályázat díjazása

A zsűri a beérkezett pályázatok közül témánként három-három, összesen kilenc alkotást díjaz, csoportos alkotás estén a csoport minden tagja díjban részesül. A díjazott pályázatok készítői meghívást kapnak a díjátadó ünnepségre, ahol alkotásaikból készült kiállítás is megtekinthető. Az ünnepélyes díjátadót követően továbbá egy szervezett játékos programra kerül sor a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A nyertes pályázatok készítői természetvédelmi területre, illetve barlangba szervezett túrára nyerhetnek belépőket, játék és könyvjutalomban, valamint Rózsavölgyi Csokoládé ajándékban részesülnek. A díjazottak közül kiválasztott öt alkotás részt vesz a Visegrádi Négyek közös vándorkiállításán is.

A díjazott alkotásokból készült kiállítást az ország több megyéjében is bemutatjuk a következő év folyamán. Igény esetén, előzetes egyeztetést követően a pályázaton résztvevő iskoláknak szintén lehetőségük van kiállítani a díjazott alkotásokat.

Letölthető segédanyag pedagógusoknak (a rajzpályázat témáinak felvezetését segítő információk, feladattervek, tevékenység leírások és játékok) >>
A Külgazdasági és Külügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma levele >>

További információ ide kattintva tölthető le, valamint az alábbi címeken kapható:

Honlap: nefe.kormany.hu
Elérhetőség: nefefo@mfa.gov.hu; eszter.fay@mfa.gov.hu

Forrás.