A Sulinet Roadshow újabb állomásai Budapest és Hajdúszoboszló
2015/02/23 08:00
1569 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Osztálya 2015-ben a Sulinet Roadshow keretében népszerűsíti az IKT-val támogatott oktatás legújabb kutatási eredményeit, hazai jó gyakorlatait és a témához kapcsolódó projekteket, kezdeményezéseket. A Sulinet Roadshow-t az ország nagyobb városaiban, iskolákban rendezzük meg, az eseményre közoktatásban tanító pedagógus kollégákat várunk.

A 2015 februárjában sikerrel lezárult első, a Biztonságosabb Internet Napja keretében megrendezett alkalom, majd a második, csongrádi állomás után a Sulinet Roadshow következő helyszínei Budapest és Hajdúszoboszló.

Budapest
Nagy László Gimnázium
március 5.
Hajdúszoboszló
Thököly Imre Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola
március 10.

A regisztráció 12.30-kor kezdődikl, a szakmai program 13.00 és 16.00 óra között tart.
A Sulinet Roadshow-n a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Online regisztrációhoz kattintson az alábbi linkre.

A rendezvény első szakaszában előadások követik egymást, majd gyakorlati foglalkozásra kerül sor, melynek során a résztvevők az Educatio által biztosított tableteken dolgoznak.

Az előadások során az esemény résztvevői megismerkedhetnek a TÁMOP 3.1.1-11/1 kiemelt projekt keretében eddig végrehajtott fejlesztésekkel, eredményekkel. A projektben megvalósultak olyan kutatás-fejlesztési tevékenységek, amelyek technológiák osztálytermi kipróbálásán és beválásvizsgálatán alapultak. Hogyan alkalmazhatóak a mobiltelefonok az irodalomórán? Mivel jár az átállás a nyílt forráskódú és szabad felhasználású szoftverekre az iskolákban? Előnyösebb-e a digitális tanulói tartalomelőállítás, mint a hagyományos? A kutatás-fejlesztési projektek kérdésfelvetéseire a tapasztalatok alapján módszertani ajánlások születtek, melyeket a rendezvényen megismerhet a hallgatóság.

mobilok a kézben

Szintén a kiemelt projekt keretében valósult meg az IKT Műhely 2014 pályázat, amelynek során a pályázati munkában részt vevő pedagógusok IKT-val támogatott projekteket dolgoztak ki és valósítottak meg a Digitális Pedagógiai Osztály munkatársainak segítségével. A megvalósításról további részletek az IKT Műhely 2014 honlapon ismerhetőek meg. 
Bemutatkozik az eBiztonság Minősítés program (esafetylabel.eu), amely a felelős és biztonságos internethasználat oktatásában, a biztonságos online tanulási környezetek megteremtésében segíti az oktatási intézményeket.

eSafety-banner_RGB_hu

A résztvevők megismerhetik továbbá a Scientix nemzetközi programot. A program célja, hogy támogassa a természettudományi, műszaki tárgyakat és matematikát (angolul STEM: science, technology, engineering and maths) tanító tanárok és felsőoktatásban dolgozó kutatók, döntéshozók és szakemberek európai együttműködését, az IKT hatékony tanórai használatát, az innovatív pedagógiai módszerek elterjedését. Hazánkban az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. látja el a Nemzeti Kontaktpont feladatait.

header_digest.1

A rendezvény második felében a gyakorlati foglalkozás során a résztvevők az Educatio Nkft. által biztosított tableteken dolgoznak. Forgószínpad rendszerben ismernek meg néhány, a mobiltechnológiában rejlő oktatási alkalmazási lehetőséget az internetbiztonság, a  természettudományos oktatás, az értékelés és a kiterjesztett valóság területén.

A Sulinet Roadshow részletes programja:

12.30-13.00Regisztráció és ebéd
13.00-14.30Plenáris előadások
  • A digitális kompetencia fejlesztésének új lehetőségei, a TÁMOP 3.1.1 II. szakasz eredményei
  • eBiztonság Minősítés hazai iskoláknak
  • A természettudományos oktatás európai közössége
14.30-14.45Kávészünet
14.45-16.00M-learning forgószínpad - tabletek alkalmazási lehetőségei az oktatásban

A Sulinet Roadshow további állomásai idén tavasszal: Békéscsaba, Salgótarján, Dunaújváros, Nyíregyháza, Nagykanizsa, Szolnok
További információ az alábbi linken olvasható.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen