A Sulinetwork-díj nyertesei 2022-ben
2022/03/29 17:14
887 megtekintés

2022. március 23-án az Oktatási Hivatal online megrendezett VII. Országos Szaktanácsadói Konferenciáján került sor a Sulinetwork-díjak átadására. Ebben a szakmai elismerésben olyan pedagógusok és oktatási szakemberek részesülhetnek, akik kiemelkedő tevékenységükkel hozzájárulnak a digitális írástudás fejlesztésének pedagógiai-módszertani támogatásához, valamint az info-kommunikációs technológia újszerű oktatási alkalmazásainak elterjesztéséhez.

A díjat minden évben legfeljebb három pedagógus nyerheti el. A díjazottak közül legalább ketten a közoktatásban gyakorló pedagógusok, és egyikük lehet olyan szakember, aki szakmai tevékenységét az oktatás más területein fejti ki a közoktatás javára.

Idén immár kilencedik alkalommal került sor a díjak kiosztására. Hasonlóan a korábbi évekhez most is három szakember kapta meg az elismerést, akik a szakmai kitüntetés mellett egy kisplasztikát kaptak, amely Szanyi Borbála szobrászművész alkotása.

sndinewj

A nyertesek

Antaliné Miss Lilla

Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola
magyar-történelem szakos pedagógus, közoktatási vezető

Antaliné Miss Lilla a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola magyar-történelem szakos pedagógusa.  A 21. századi kompetenciafejlesztés elkötelezett híve. Az élethosszig tartó tanulásra motiválás, valamint a folyamatos módszertani megújulás szívügyévé vált pályája során.

Már a karanténoktatás előtt is rendszeresen alkalmazott digitális eszközöket, igyekezett kiaknázni a technológiai lehetőségeket, illetve ismereteivel, tapasztalataival a többi kollégát is próbálta folyamatosan támogatni. Módszertani anyagaiból, videóiból, cikkeiből országszerte segítséget kaphattak a pedagógus kollégák a digitális generáció tanításához.

Számos pedagógus továbbképzés kidolgozója, pl. a “Válj digitális pedagógussá most” című, tanároknak készült továbbképzési anyag szerzője, valamint a MIE (Microsoft Innovative Educator) trénere. A Neteducatio szakmai vezetőjeként a tudásmegosztás számtalan formáját támogatja. Digitális kalandozó c. facebookos blogjában gyorsan bevethető ötleteket, módszertani jó gyakorlatokat oszt meg a téma iránt érdeklő pedagógusokkal.

Tapasztalatairól számos cikk, tanulmány jelent meg, emellett rendszeresen osztja meg tapasztalatait különböző konferenciákon.
Számos díjjal büszkélkedhet, többek között a Digitális témahét keretein belül is több díjat nyert.

Márffy Bence

Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola
magyar-történelem tanár

Márffy Bence a Sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskola tanára, osztályfőnök, aki iskolai tevékenysége mellett saját YouTube-csatornát hozott létre és Időutazó néven különböző történelmi témákat feldolgozó videókat készít.

A digitális munkarendű oktatás során rengeteg tananyagot feldolgozott rövid, gyorstalpaló kisfilmek formájában is. Ezek egyszerűen és érthetően foglalnak össze olyan történelmi témaköröket, amelyeket a diákok a tanórákon is érintenek. A csatorna igencsak nagy népszerűségnek örvend, több mint 45 ezer követője van. A videók nemcsak a diákoknak nyújtanak nagy segítséget, hanem rengeteg történelem-, illetve magyartanárhoz is eljutottak, akik rendszeresen használják munkájuk során a digitális generáció tanításához.

Óráin rendszeresen alkalmazza a gamification, vagyis a játékosítás módszerét, illetve már a digitális munkarendű oktatást megelőzően is rendszeresen használt digitális eszközöket tanóráin, nem ijed meg az újításoktól. Célja, hogy olyan tudással vértezze fel tanítványait, amivel meg tudják állni a helyüket nemcsak a mindennapi életben, hanem a virtuális térben is.

A közönségdíjas kategóriában elnyerte az Év Digitális Oktatója címet.

Tóth-Mózer Szilvia

ELTE Oktatási Igazgatóság Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Osztály
digitális módszertani szakértő

Tóth-Mózer Szilvia az ELTE Oktatási Igazgatóság e-learning szakértőjeként és osztályvezető-helyetteseként dolgozik, illetve óraadó az ELTE Pedagógiai- és Pszichológiai Karán és a Schola Europa Akadémián.

2016 óta dolgozik az Oktatásfejlesztési és Tehetséggondozási Osztályon, azóta segíti a vezetőket az egyetem e-learning stratégiájának fejlesztésében. Az online kurzusok módszertanáról, tanulásmenedzsment-rendszerek használatáról előadásai, publikációi, tananyagai jelentek meg, amelyek egyaránt támogatják az ELTE oktatóit és más szakembereket az e-learning rendszerek hatékony alkalmazásában.

Egyetemi oktatóként digitális módszertani témájú kurzusokat tart, így az új tanárnemzedéket naprakész, és módszertanilag megalapozott IKT eszköztárral vértezi fel.  Munkásságában hangsúlyos szerepet kapnak a hálózati tanulásban rejlő lehetőségek és az online közösség szerepe, a web 2.0 szemléletű, kreatív, értékteremtő jelenlét az interneten.

Aktív résztvevője a hazai konferenciáknak, számos publikációval rendelkezik. Előadásai, írásai jól ötvözik a technikai tudnivalókat a módszertani előnyökkel, így a pedagógusok széles köre számára nyújt insprációt és kézzel fogható segítséget.

A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen