A szakképzés európai hete
2016/10/28 19:26
1294 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A színvonalas szakismereteket biztosító és minőségi munkahelyek betöltését lehetővé tévő szakoktatás és szakképzés vonzóbbá tesszük.

szakkepzes-eu

A szakképzés európai hetének hivatalos megnyitójára december 5-én, Brüsszelben kerül sor. A hét záróeseménye pedig a december 9-én, ugyancsak Brüsszelben megrendezendő díjátadó ünnepség. A hét során egymással párhuzamosan zajlanak majd európai, nemzeti, regionális és helyi szintű események az Unióban és a többi részt vevő országban.

A 2016-ban – vagyis a szakképzés hetén és azt megelőzően – Európa-szerte rendezett sikeres rendezvények kiemelt figyelmet kapnak a közösségi médiában, honlapokon, kiadványokban, videofilmekben és különböző fórumokon.

Milyen módon vehet részt a kezdeményezésben?

Számos esemény/tevékenység alkalmas arra, hogy ismertté és vonzóbbá tegye a szakoktatás és szakképzés terén indított kezdeményezéseit. Merítsen ihletet egyénileg vagy partneri együttműködésben is megvalósítható ötletekből és javaslatokból.

Miért ne használná iskolaválasztó nyílt napján saját marketing- és promóciós anyagain a szak-képzés európai hetének egyedi szlogenjét – „Találj rá a benned rejlő tehetségre!” – ehhez mindössze regisztrálnia kell. Csatlakozzon Ön is intézményével!

Az eseményhez csatlakozó résztvevők regisztráció után felkerülnek a „Szakképzés európai hetének” interaktív térképére, mely egész Európában elérhető. Felhívjuk figyelmét, hogy tevékenységét a 2016 decemberében megrendezésre kerülő szakképzés európai hete előtt vagy alatt kell lebonyolítania.

A rendezvény bemutatásának és a kapcsolódás megkönnyítésének érdekében az Európai Bizottság online tájékoztató webináriumot tart 2016. október 28-án, 11:00-től 12:30-ig.

További információkat a kezdeményezésről.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen