A legnagyobb hungarikumot, a magyar nyelvet pályázat segíti
2017/10/06 12:09
1732 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A TINTA Könyvkiadó 3,5 millió forint keretösszeggel kiírta a Wekerle Sándor Könyvtárbővítési pályázatot. A pályázaton közoktatási intézmények és könyvtárak vehetnek részt.

Mint Kiss Gábor, a TINTA Könyvkiadó igazgatója elmondta, a pályázat célja a magyar könyvtárak ellátása a magyar nyelv korszerű szótáraival és nyelvészeti szakkönyveivel. Egy reprezentatív felmérés eredménye azt mutatja, hogy a hazai könyvtárak túlnyomó részében sajnálatos módon csak több évtizedes, elavult magyar szótárak találhatók. Ezek a régi, korszerűtlen szótárak nem tükrözik szókincsében gyorsan változó nyelvünk mai állapotát, alkalmatlanok az anyanyelvi kompetencia hatékony fejlesztésére. A TINTA Könyvkiadó, mint a magyar egynyelvű szótárak legnagyobb kiadója, átérezve felelősségét pályázatot ír ki, hogy a magyar könyvtárakban és a közoktatásban széles körben elérhetőek legyenek a magyar nyelv mai állapotát leíró új szótárak. A TINTA Könyvkiadó szótárai közül többet a Magyar Tudományos Akadémia Szótári Munkabizottsága Kiváló Magyar Szótár díjjal tüntetett ki.

tinta

A TINTA Könyvkiadó Wekerle Sándor Könyvtárbővítési pályázatra 2017. október 9. és november 10. között folyamatosan nyújthatók be a pályázatok.

A Pályázati felhívás és a Pályázati Adatlap letölthető a TINTA Könyvkiadó honlapjáról: http://www.tintakiado.hu/

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen