A tudomány hídjai
2013/06/20 09:49
1886 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Kíváncsi vagy, hogy hogyan működik a világ? Érdekelnek az izgalmas kísérletek, a legújabb tudományos és technológiai újdonságok? Többet szeretnél tudni a dolgok működéséről? Szeretnél megismerkedni hasonló gondolkodású emberekkel? Ha igen a válasz, akkor menj a Jövő hídja 2013 tudománynépszerűsítő rendezvénysorozat valamelyik eseményére. 

Ízelítő a tudományok világából

A jövő hídja találó elnevezés, mivel a rendezvényeket hazánk nagyvárosainak hídjain tartják meg. A projekt célja, hogy a 2011-ben útjára indított „Tudományok Hídja a Lánchídon” című nagy sikerű rendezvényt kiterjessze három felsőoktatási és kutatási központra: Győrre, Szegedre és Debrecenre. A „Jövő Hídja 2013” így egy országos, nagyszabású tudománynépszerűsítő esemény lesz, amellyel a szervezők szimbolikusan át kívánják hidalni a tudomány és a hétköznapok közötti szakadékot. Mindezeken túl ízelítőt kívánnak nyújtani a tudományos kultúrából, a magyar tudomány kutatás-fejlesztési, innovációs eredményeinek népszerűsítésével. A rendezvényt a kiválasztott három régió központi városában a jelentősebb hidakon és közterületeken tartják meg, így létrehozva a legtöbb embert megmozgató és elérő tudományos rendezvényt Magyarországon.

jovohid-1 Pillanatkép 2012-ből

A cél a népszerűsítés

2013-ban is a műszaki és természettudományok, a kutatói és mérnöki életpálya népszerűsítése a cél a társadalom és különösen a pályaválasztás előtt álló fiatalok körében. Cél, hogy közel vigye a tudományt mindenkihez, főként a fiatalokhoz. Az rendezvények fontos célkitűzése a tudás-intenzív iparágak és azok eredményeinek bemutatása, a jövő generációinak orientálása ezen területek felé.

Röviden a szervezőkről

A Jövő hídja 2013 szervezője a INNOCENTER Innovációs Központ Közhasznú Nonprofit Kft., egy 2002-ben létrejött, kutatási szervezetnek minősülő közhasznú nonprofit gazdasági társaság, amelynek legfőbb célja az Észak-magyarországi régió kutatási és innovációs teljesítményének növelése. Fő tevékenysége a természettudományi és műszaki kutatás-fejlesztés, melyet saját kutató-fejlesztő csapatával vagy kutatóhelyek, vállalkozások együttműködésével valósít meg. További fontos tevékenysége az innovációs szolgáltatások nyújtása, az oktatás, illetve a tudományos és innovációs kommunikációs programok szervezése.

jovohid-2 A Lánchíd tavaly

Az idei programok

A rendezvények látogatói számos magyar találmánnyal és fejlesztéssel találkozhatnak, látványos és izgalmas ízelítőt kaphatnak a műszaki és természettudományok területéről, sikeres fiatal magyar kutatókat, mérnököket, vállalkozókat ismerhetnek meg. A Jövő Hídjához kapcsolódóan a korábbi évek szakmai sikereire alapozva, ám új néven rendezték meg 2013. május 1-jén az ALTernatív hajtású járművek futamát Győrben. Ez volt a 2013-as év nyitánya. Az idei folytatásban várhatóan ősszel, Debrecenben és Szegeden valósul meg a híd a tudomány világa és az érdeklődő laikusok között, az idei évet a budapesti Lánchídon zárják  egy nagyszabású rendezvény keretében.

A rendezvénysorozat weboldala: www.jovohidja.hu

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen