"A vágy villamosa"
2012/07/27 13:47
724 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A BKK szurkolói villamost indít a fővárosban, hogy azok se hagyják ki az igazán fontos pillanatokat, akik úton vannak.

szurkoloivillamos_520

Az olimpia népszerűsítése, a közös szurkolás és azok bevonása, akik különben nem néznék a közvetítéseket – többek között ezekkel a célokkal szervezte meg a Budapesti Közlekedési Központ és egy sportmarketing iroda a budapesti 1-es, 1A, 3-as és 61-es villamos vonalakon közlekedő szurkolói járművet.
A hannoveri villamos könnyen felismerhető, oldalát nemzeti színű festés, és Hajrá magyarok! felkiáltás díszíti. Négy sportág: az úszás, a vízilabda, a cselgáncs és a lovaglás egy-egy képe is látható a villamos oldalán.

A villamost pénteken adták át és pénteken állt be a forgalomba, az 1-es villamos vonalán. Menetrendje itt olvasható. 

A projekt szakmai vezetője, Fábián László öttusázó elmondta, azért találták ki a szurkolói villamost, hogy létrehozzanak egy „nem hétköznapi” szurkolói klubot.

szurkoloivillamos_200 "Sok szurkolói klubot szerveztünk már, de most szerettük volna az emberekhez még közelebb hozni az olimpiát" – tette hozzá a Teamforce Sportmarketing Ügynökség ügyvezetője.

"Örültünk a kezdeményezésnek, s remélem, hogy ennek hatására olyanok számára is kedvet csinálunk az olimpiai események nyomon követéséhez, akik különben nem érdeklődtek volna a versenyek iránt" – mondta el Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója, majd hozzátette: "A villamoson kívül a nemzeti színek mellett korábbi magyar olimpiai bajnokok, belül pedig az idén 100 éves BKV Előre olimpiai érmeseinek képét láthatják az utazók."

Az előzetes terve szerint augusztus 15-ig közlekedik majd a villamos, ahol az olimpia után a londoni magyar sportolókkal is lesz lehetőség találkozni.

Nébald György, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke úgy fogalmazott, hogy ez lesz „A vágy villamosa” az olimpia idején, valamint emlékeztetett: az 1988-as Szöul-i olimpia idején a kardcsapat döntője pillanatában a budapesti alagútnál megállt a forgalom, hogy az áthaladók zavartalanul hallgassák meg a rádión közvetített sportesmény minden eldöntő pillanatát.

Forrás: MTI