Adj teret a tehetségnek! – Kölöknet-koncertek az MVM együttműködésével
2014/10/01 23:47
727 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Kölöknet.hu internetes portál és az MVM Zrt. mint kiemelt támogató 2014-ben már negyedik alkalommal hirdeti meg e pályázatot a magyarországi zeneiskolák tanulói számára.

tehetseg

Az "Adj teret a tehetségnek! - Kölöknet-koncertek az MVM együttműködésével" program a klasszikus zeneoktatás iránti érdeklődés, valamint a zeneszeretet erősítését tűzte ki célul azáltal, hogy a magyar zeneiskolák, művészeti intézmények vagy műhelyek tehetségeinek fellépési lehetőséget nyújt az IBS színpadán három, a számukra rendezett önálló koncerten.

A zeneiskolák vezetése és a zenetanárok által pályázat útján jelölt tehetségek közül a szakmai zsűri 21 növendéket vagy kamaracsoportot választ ki, ők lesznek azok, akik a három koncert egyikén bemutatkozhatnak. Két koncertet a klasszikus zenének, egyet pedig a jazznek szentelünk.

A koncertek várható időpontjai: 2014. november 21. november 28. és december 5.

Az +Adj teret a tehetségnek! - Kölöknet koncertek az MVM együttműködésével" program pályázatának keretében a magyarországi zeneiskolák vezetői és a zenetanárok a 2014. szeptember 12.-október 13. közötti időszakban juttathatják el jelöltjeik pályázati anyagát - egyéni és legfeljebb 5 fős csoportos produkciókat várunk, iskolánként legfeljebb hármat - a tehetseg@koloknet.hu e-mail címre, a felső korhatár 18 év. Idén nemcsak klasszikus zenei produkciókkal, de jazz darabokkal is pályázhatnak az ifjú tehetségek.

A pályázatnak a következőket kell tartalmaznia:

  • a pályázó növendék vagy csoport rövid, 20-25 soros bemutatása (életkor, hangszer, zenei tapasztalatok, zenetanár, fotó, elérhetőségek);
  • a pályázó versenyeken elért eredményeinek felsorolása;
  • a pályázó zenei tudását bemutató hang- vagy videofelvétel (a pályázati e-mail csatolmányaként),
  • egy beleegyező nyilatkozatot, amellyel a pályázó hozzájárul a pályázati videója, a fotója és a - személyi adatok nélküli - bemutatkozása megosztásához.

A pályázatokat szakmai zsűri bírálja el. A pályázati anyagot a Batta András vezette szakmai zsűri bírálja el. A zsűri tagjai lesznek többek között még Lukácsházi Győző, a Szegedi Filharmonikusok igazgatója és Farkas Gábor, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zongora tanszékének docense.

A kiválasztott növendékeket és az intézményt levélben értesítjük, ezt követően a Kölöknet.hu oldalon, valamint a pályázat Facebook-oldalán is megjelenítjük a fellépők névsorát.

A koncertek ingyenesek!

Mindhárom koncerten lehetőségük lesz a nézőknek arra, hogy az általuk legjobbnak ítélt produkcióra szavazhassanak. A három közönségdíjas nevét a koncertsorozat végén, a már ismertetett internetes felületeken jelenítjük meg.

A program kiemelt támogatója az MVM Magyar Villamos Művek Zrt.

Információ: a pályázattal kapcsolatos kérdésekkel a Kölöknet szerkesztőségében, a tehetseg@koloknet.hu email címen vagy az alábbi elérhetőségek valamelyikén:

Módra Ildikó
Telefon: +36-30/ 941-2472

Szilágyi Diána
Telefon: +36-30/ 894-2901

Garai Barbara
Telefon: +36-30/ 562-4843

http://www.koloknet.hu

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen