Akkor most léteznek Ufók?
2012/11/12 08:00
2089 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A National Geographic Channel Ufók Európa egén című új sorozata az elmúlt évtizedek legrejtélyesebb, tudományosan máig meg nem magyarázott égi jelenségei ügyében nyomoz vitatott amatőr felvételek, hivatalos dokumentumok, szemtanúi beszámolók és szakértői vélemények segítségével.

ufo

Mi lehet a Földön kívül, mennyi rejtély, ismeretlen dolog él körülöttünk a világűrben? Azt a tényt, hogy idegenek is élhetnek univerzumunkban mi sem támasztja alá jobban, mint hogy Európában alig van kormányzat, melynek ne lenne titkos „ufómappája”. Ezekben a mappákban gyűjtik a nehezen magyarázható, vagy épp teljesen megmagyarázhatatlan égi jelenségeket a tudományos nyomozók. De vajon mi állhat a furcsa esetek mögött?

1977-ben egy portugál pilóta például látott egy furcsa repülő tárgyat, majd néhány másodperccel később gépe előrebukott, és zuhanni kezdett. Dániában egy autós arról számol be, hogy kocsija minden elektromos rendszere megbénult, majd éles fényt látott a magasban. A rejtélyes fénygömb, mely az autós fölé szállt, kocsijának teljes elektromos rendszerét leblokkolta. Egy skót erdész lábán pedig vágásnyomok voltak, miután egy tisztáson magához tért ájulásából, elmondásai szerint egy idegen lénnyel való találkozást követően.
Az Ufók Európa egén lebilincselő epizódjai különös esetek megoldása után kutatnak Norvégiától Olaszországig vitatott amatőr felvételek, hivatalos dokumentumok, szemtanúi beszámolók és szakértői vélemények segítségével.

Az epizódok tartalmából

Idegenek Skóciában

1977. június 17-én egy portugál pilóta egy hatalmas ismeretlen tárggyal találta szemben magát a levegőben, majd az iránytűje pörögni kezdett, majd zuhanni kezdett. Az 1980-as évek elején Erling Strand norvég tudós gyanús fények sokaságát vette videóra a norvégiai Hessdalen-völgy felett, majd a felvételt visszanézve valami különösre lett figyelmes. 1979-ben egy skót erdész egy magányos tisztáson ufóval találkozott, majd amikor magához tér, rejtélyes eredetű vágásokat talált a lábán. 

Bemutató: 2012. december 5-én, szerdán este 10-kor – National Geographic Channel

Fények az erdőben

1980. december 26-án az amerikai légierő egyik angliai támaszpontjának katonái különös fényeket láttak a rendleshami erdőben. Egy olasz ufológus 1936-ban egy velencei ufóészlelésről és az azt követő, Mussolini által elrendelt kormányzati vizsgálatról szóló iratköteget talált a postaládájában. 1952. szeptember 15-én a 20 éves Nils Frost késő este hazafele biciklizve két izzó gömböt látott a közeli erdő felett.

Bemutató: 2012. december 12-én, szerdán este 10-kor – National Geographic Channel

Barna tárgy Párizs felett

1994. január 28-án az Air France Nice-ből Londonba tartó járatának pilótája, másodpilótája és egyik légikísérője egy hatalmas barna tárgyra lett figyelmes Párizs felett. 1959-ben egy portugál iskolaigazgató egy „medúzaszerűen hullámzó” objektumot látott Evora egén. Dániában egy magányos sofőr arról számolt be, hogy autója minden elektromos rendszere megbénult, majd éles fényt látott a magasban.

Bemutató: 2012. december 19-én, szerdán este 10-kor – National Geographic Channel

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen