Aktív tanulás a hibrid osztályteremben
2020/10/19 20:55
1238 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Jövő Osztályterme Közösség a Novigado projekttel együttműködve egy 4 órás online tréninget szervez (szinkron és aszinkron elemekkel) angol nyelven. A tréning 2020. október 26-29. között kerül megrendezésre, központi témája az aktív tanulás a hibrid oktatás idején.

active

2020 tavaszán a világjárvány miatt a tanárok először arra kényszerültek, hogy távoktatás keretein belül (digitális munkarendben) folytassák a tanítást, most pedig az a kihívás, hogy zsonglőrködjenek az osztálytermi és a távoktatás között. Sok esetben hibrid környezetben kell dolgozniuk, egyszerre tanítva diákjaikat az osztályteremben és otthon.

A kérdés csak az, hogyan hozzunk létre olyan rendszert, amely képes támogatni mindkettőt? Vajon megmaradhat-e az aktív tanulás az osztályteremben, ha a diákoknak folyamatosan tartani kell a távolságot? Be tudjuk vonni a tanulókat hatékonyan a távoktatás keretein belül szinkron és aszinkron módon is?

Mindannyian ugyanabban a helyzetben vagyunk, ezért szükség van arra, hogy a tanárok jó gyakorlataikkal támogassák egymás munkáját. A Jövő Osztályterme Közösség megpróbál megfelelő válaszokat adni és megoldást nyújtani a jelenlegi kihívásokra.

A részvétel szinkron és aszinkron elemeket is tartalmaz 2020. október 26-29. között. A tréning teljes ideje 4 óra, a résztvevők a minikurzus végén egy igazolást kapnak.

Program

  • 2020. október 26. 17.00 (CET): megnyitó, élő videókonferencia: Hogyan lehet a Jövő Osztálytermében megfogalmazott ötleteket a hibrid környezetben alkalmazni?
  • 2020. október 27-28. (egész nap): a résztvevők aszinkron szekció keretein belül folytatnak párbeszédet, és osztják meg ötleteiket egymással.
  • 2020. október 29. 17.00 (CET): az esemény összefoglalója (videókonferencia): következtetések levonása és párbeszédek folytatása kisebb chatszobákban.

Regisztráció

Az eseményre ezen a linken regisztrálhatnak, a további utasításokat, emailben küldik a szervezők.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen