"A pénz nem a fán terem..." közös alkotói pályázatot
2013/07/30 15:12
1205 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

"A pénz nem a fán terem..." címmel közös alkotói pályázatot hirdet külön-külön 5-8. évfolyamos, illetve 9-12. évfolyamos diákok számára.

A pályázat célja:

A gyerekek számára a nyári szünidő alatt is olyan elfoglaltságot biztosítani, amelynek középpontjában a kreativitás, a tervezéssel kapcsolatos készségek fejlesztése és kutatási tevékenység áll. Ezen túlmenő lehetőséget szeretnénk teremteni a pályázó diákoknak arra, hogy az OTP Fáy András Alapítvány és annak Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja (O.K. Központ, http://www.okkozpont.hu) tevékenységét megismerjék, és alapvető gazdálkodási és pénzügyi ismereteik gyarapíthassák.

A pályázók köre:

 • 5-8. évfolyamos, illetve 9-12. évfolyamon folytatnak tanulmányokat
 • jeles vagy 4,5 feletti tanulmányi eredmény
 • kiváló versenyeredmények
 • kiváló sporteredmények
 • közösségért végzett kiváló munka

A pályázat lehetséges tartalma az 5-8. évfolyamosok számára:

 1. Színes ötletes bankkártya tervezése.
 2. Egy tetszőleges használati tárgy tervezése vagy készítése, vagy pedig egy műalkotás készítése az O.K. Központ logójában található "gitárpengető" motívum felhasználásával.
 3. Egy korszerű bankfiók és az ott található szolgáltatások bemutatása.
 4. A pályázók pénzügyi szakemberek bőrébe bújva készítsék el egy vidámpark üzleti tervét.

A pályázat lehetséges tartalma az 9-12. évfolyamosok számára:

 1. Színes ötletes bankkártya tervezése.
 2. Egy tetszőleges használati tárgy tervezése vagy készítése, vagy pedig egy műalkotás készítése az O.K. Központ logójában található "gitárpengető" motívum felhasználásával.
 3. A pénz és bankok történetét az ókortól/középkortól napjainkig vagy a pénz- és bankrendszer
 4. A pályázók pénzügyi szakemberek bőrébe bújva készítsék el egy ifjúsági központ üzleti tervét. Az intézmény mottója "a szórakozva tanulás".

Jelentkezés módja: Az Alapítvány támogatottaiból álló legfeljebb 5 fős csapatok Jelentkezési lapjának beküldésével az info@csanyialapitvany.hu.

A pályázat benyújtásának határideje, módja:

Minden csapat egy témakörben egy pályamunkával indulhat. Elbírálás során az egyéni stílust, az ötletességet és a leírt megjelenített információk helyességét és az önálló munkát vesszük figyelembe. A pályázatot a Csányi Alapítvány a Gyermekekért 1526 Budapest Pf.3. címre kell beküldeni 2013. augusztus 26-ig.

További információkat és a pályázati adatlapokat itt lehet megtalálni: http://csanyialapitvany.hu/article/otp_fay_alapitvany_alkotoi_palyazat