Állati jó - diákújságírók találkozója
2013/04/24 08:00
1329 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Április utolsó hétvégéjén, 26-27-28-án tartják Hódmezővásárhelyen azt a fiatal újságíróknak szóló képzést, melyre elsősorban középiskolásokat és egyetemistákat várnak a szervezők. A programot a Diák és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete (DUE) rendezi meg összekötve a 20. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokkal. A DUE diákújságíró workshopjának célja, hogy olyan újságírókat neveljenek ki, akik jártasak a vidéki, illetve a vidékfejlesztési és állattenyésztési témákban. Az eseményt az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program (ÚMVP) támogatásával valósítják meg.

hodmezovasarhely-due A rendezvény helyszíne Hódmezővásárhely

A DUE sok év tapasztalatával rendelkezik szakmai workshopok és képzések szervezésében. Országszerte több mint 300 ezer fiatalt érnek el egyedi médiaeszközeikkel, programjaikkal és képzéseikkel.

Jelen képzést olyan fiatal újságíróknak szervezik, akik már rendelkeznek valamilyen szakmai ismerettel a média világából. Az előadásokon szakirányú továbbképzést kapnak a hallgatók a fenntartható állattenyésztés témájában.  A program melyet az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokkal közösen rendeznek meg, színes gyakorlati és interaktív foglalkozásokat tartogat.

Az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőségű szakmai találkozója. Az állattenyésztés hét ágazata, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, kecske- és a baromfitenyésztők mellett a halászat, valamint az állattenyésztés és az ahhoz kapcsolódó növénytermesztés szakiparának legjelesebb képviselői mutatkoznak be 2013-ban immár 20. alkalommal Hódmezővásárhelyen.

Herczeg Zsolt, újságíró és a hétvége szervezője elmondta: A DUE csapatát különleges vendégként fogadja a Hód-Mezőgazda Zrt. az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon, amely a hazai agrárium laikusok számára is páratlanul érdekes, látványos, több tucat céget, több száz gépet, több ezer állatot és több tízezer embert megmozgató seregszemléje.

Velük együtt fognak dolgozni a diákmédiások, és az itt résztvevőkkel együtt ismerkednek meg a magyar állattenyésztési hagyományokkal és az állatok felhasználásával. Az Állattenyésztési Napokon olyan gyakorlati foglalkozásokon is jelen lesznek a tanulók, mely változatos feladatokra építő elméleti, és interaktív órákat is kiegészít.

A tanulás hatékonyságát elősegítő programelemekkel is készülnek a szervezők, mint a lovas szekerezés vagy a kisvonat túra, de ellátogatnak majd a képzésben résztvevők a hódmezővásárhelyi kenyérgyárba, ahol helyi és népi ételeket kóstolnak meg, végül tárlatvezetésen vesznek részt a Tornyai János Múzeum régészeti, néprajzi, helytörténeti, képzőművészeti és iparművészeti kiállításán.

A Darányi Ignác Terv keretein belül megvalósuló rendezvényen közel száz diák részvételére számítanak, kiknek tíz önkéntes szervező és szakmai vezető nyújt majd segítséget az oktatásban.

Az esemény Facebook oldalát itt találjátok.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen