Aranyvackor 2011 - gyerekirodalmi és illusztrációs pályázat
Varga Szilvia
2010/09/27 12:40
1175 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Idén újból gyermekirodalmi és illusztrációs pályázatot hirdet a Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése Aranyvackor 2011 címmel. A pályázat jóvoltából olyan alkotók és művek mutatkozhattak be, akik a nagy hagyományokkal bíró magyar gyermekkönyvkiadást a mai kor szellemiségével, látványvilágával frissíthetik fel. Az idei pályázat témája az átváltozás, beadási határideje pedig 2010. december 17.

Az Aranyvackor-díjról

A 2007-ben a Pagony Kiadó által alapított, kétévente megrendezésre kerülő Aranyvackor-díj és pályázat rendezését 2010-ben vette át a Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülése. Az eddig lezajlott két verseny több színvonalas kiadvány létrejöttét tette lehetővé Nádori Lídia – Kun Fruzsina Sárkány a lépcsőházban című könyvétől Finy Petra és Gyöngyösi Adrienn Lámpalány meséin át Máté Angi és Szulyovszky Sarolta Volt egyszer egy-éig.

Pályázati feltételek

Pályaműként még nem publikált szöveget, meserészletet vagy egész mesét, és a szöveghez szervesen illeszkedő, legalább három darabból álló, tetszőleges technikával készített képsorozatot lehet beadni. A szöveg és a képek szerzője lehet ugyanaz a személy, de jelentkezhetnek író-illusztrátor párosok is. 

Az előző évek tapasztalatai alapján a szervezők létrehoztak egy aranyvackor facebook oldalt, amellyel azt szeretnék segíteni, hogy az alkotópárok egymásra találjanak. 

Azok a pályázók, akik nem találnak maguknak szerző vagy illusztrátor párt, már meglévő - a kiírás témájához kapcsolódó - szöveghez illetve illusztrációhoz is készíthetnek pályamunkát. Csak szöveget illetve csak illusztrációt tartalmazó pályamunkák nem pályázhatnak.

A 2011. évi pályázat témája: Az átváltozás

A pályázat fődíja: 150.000 Ft

A pályázat beérkezési határideje: 2010. december 17.

Program előzetes

A februári díjátadó ünnepségnek és az Aranyvackor-kiállításnak a 2011. február 24. és 26. között megrendezett Kortárs Gyerekirodalmi Napok keretében a Petőfi Irodalmi Múzeum ad otthont. A  Kortárs Gyerekirodalmi Napok első két napján szakmai konferencián vehetnek részt az érdeklődők. Az előadások és kerekasztal-beszélgetések fő témái a kortárs magyar gyerekirodalom, illusztráció és könyvkiadás legfontosabb kérdéseit érintik.

A pályázatról részletes információ a Magyar Gyerekkönyvkiadók Egyesülésének honlapján olvasható.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen