Az Educatio Nonprofit Kft. 'Szolgáltatói kosár' adatbázisa
Horváth Anikó
2010/02/08 10:25
4592 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
A "Szolgáltatói kosár" az Educatio Kft. elektronikus információs rendszere. Az adatbázis elsősorban a TÁMOP 3.1.4 keretében megvalósuló "Kompetencia alapú oktatás, egyenlő hozzáférés - Innovatív intézményekben" című pályázat megvalósítóinak nyújt segítséget azzal, hogy összegyűjti és csoportosítja a szakmai információkat, termékeket és szolgáltatásokat.

A „Szolgáltatói kosár” célja, elérhetősége

A „Szolgáltatói kosár” célja a Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében pályázó és megvalósító intézmények és további érdeklődők minél szélesebb körű tájékoztatása. A folyamatos információáramlással, a bejáratott útvonalak és bevált gyakorlatok ismertetésével az Educatio Nonprofit Kft. azt szeretné elérni, hogy a fejlesztésekből minél többen részesüljenek, hogy a pályázatok minél eredményesebben valósulhassanak meg.

Az adatbázis a http://kosar.educatio.hu címen érhető el, ahol a jó keresőrendszernek köszönhetően könnyen megtalálhatók az egyes tartalmak.

Az adatbázis a termékek és szolgáltatások kínálatát rendszerezi a TÁMOP 3.1.4 pályázatok mellékleteként megjelenő „Szolgáltatói kosár” négy tematikus egysége alapján bontva:

  • pedagógus-továbbképzési programok
  • tanácsadói szolgáltatások
  • taneszközök
  • intézményi innováció

Továbbképzések

A pedagógus-továbbképzési programokat tartalmazó blokkban akkreditált pedagógus-továbbképzési programok adminisztrációs és részletes szakmai leírása érhető el. Az adatbázis segíti a felhasználókat annak eldöntésében, hogy pályázatuk megvalósításának támogatására, képzési kötelezettségeik teljesítésére mely szolgáltató képzési programját vegyék igénybe. Az adatbázisban megtalálható mintegy 80 Educatio Kft. által alapított továbbképzési program, de lehetősége van a szolgáltatóknak arra, hogy saját képzésüket is feltöltsék a kínálat bővítésére.

Tanácsadói szolgáltatások

Az adatbázis „Tanácsadói szolgáltatások” pontja az innovációban résztvevő intézmények és azok pedagógusai számára megjeleníti az igénybe vehető szaktanácsadói szolgáltatások típusait és a típushoz rendelt szaktanácsadók jegyzékét. A szaktanácsadók felkészítését az Educatio Nonprofit Kft. folyamatosan végzi és a szaktanácsadói listát folyamatosan frissíti.

Taneszközök

A kompetenciafejlesztés eredményessége érdekében elengedhetetlen a komplex taneszközrendszer megújítása, bővítése. Az adatbázis „Taneszközök” pontja a javasolt eszközi elemeket tartalmazza, amelyek elősegítik az óvodák és iskolák fejlesztési céljainak megvalósítását. Az adatbázis a taneszközök beszerzését, a kínálatban való eligazodást segíti azáltal, hogy lehetőséget ad a pályázati feltételeknek megfelelő eszközök gyártóinak (forgalmazóinak, fejlesztőinek) termékeik bemutatására.

Intézményi innováció

A közoktatás megújításának fontos eleme, hogy az iskolák megismerhessék, átvehessék egymás pedagógiai „jó gyakorlatait”. Az adatbázis „Intézményi innováció” pontja lehetőséget biztosít az intézményeknek a kipróbált, sikeres jó gyakorlataik, illetve saját innovációjuk feltöltésére, bemutatására. A befogadó intézmények így könnyebben megtalálhatják a bevált pedagógiai gyakorlatokat. A jó gyakorlatokon, saját innovációkon túl e felületen kerül közzétételre azon referenciaintézmények listája, melyektől szolgáltatások igényelhetők majd mintaértékű programjuk bemutatása, átadása céljából.
Mindez együttesen erősíti a pályázati célok megvalósulását, pozitívan befolyásolja az intézmények munkáját.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen