Művészeti pályázat Babits Mihály születésének 130. évfordulójára
2013/12/02 15:33
1138 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Babits Mihály Emlékház és a MNM Balassa Bálint Múzeuma Babits Mihály születésének 130. évfordulója alkalmából művészeti pályázatot hirdet középiskolások számára.

A pályázat célja, hogy a fiatalok elgondolkozzanak Babits Mihály munkásságán, életén és felfedezzék azt a számukra fontos üzenetet, amit egy művészeti alkotások keresztül ők maguk is továbbítani szeretnének a társadalom számára.

A pályázat mottója: "A művészet különös kompromisszum idő és örökkévalóság között. S hát még az irodalom, mely formájában egyúttal beszéd is; nem csak alkot, hanem mond is valamit; s mint minden beszédnek, kérdések és válaszok közé kell iktatódnia." - Babits Mihály

babits

Pályázati kategóriák: minden művészeti ágban (informatikai, bármilyen szerves és szervetlen alapanyagú, irodalmi, mozgóképes, filmes stb.) lehetséges alkotást készíteni. Pályázati feltételek: 14-18 év közötti korosztály jelentkezését várják, a pályaművek nyelve magyar legyen, illetve az informatikai pályaművek, képek esetében jpg és pdf kiterjesztéseket kérnek használni.

A beérkezett alkotásokat az MNM Balassa Bálint Múzeum intézményvezetője, a Múzeum művészettörténésze és múzeumpedagógusai bírálják el. A bírálóbizottság által a 3 legszínvonalasabbnak ítélt alkotás készítői könyvjutalomban, oklevélben és 3 hónap kiállítási lehetőségben részesülnek a Babits Mihály Emlékházban. Az első helyezett pénzjutalomban is részesül!

Beérkezési határidő: 2014. április 16.

A pályaműveket postai - MNM Balassa Bálint Múzeuma 2500 Esztergom, Mindszenty tér 5. - vagy elektronikus - balassamuzeum@balassamuzeum.hu - formában lehet beadni a név, az életkor, a lakcím és az alkotás címének megadásával.

A nyerteseket a múzeum 2014. április 25-én értesíti, az ünnepélyes díjátadó pedig 2014 május elsején, az Emlékház megnyitóján lesz megtartva.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen