Bill Wyman újra gördül?
2002/10/01 08:00
293 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Bár 10 évvel ezelőtt kiszállt a bandából, a 66 éves Bill Wyman még egyszer, utoljára szívesen fellépne a Rolling Stones-szal - ha a többiek is úgy akarják és meghívják őt a 40 éves jubileumi világturné valamenyik állomására.

A Kövek már javában turnéznak szeptember óta. Wyman azóta sem tette le a basszusgitárt, van saját zenekara, de az utóbbi időben elsősorban emlékiratait gondozta. A nagy Fapofa a zenekar kezdeteitől naplót vezetett és ezekből már több kötetet is publikált.

A legújabb kötet a Rolling With The Stones szól a kulisszák mögötti együttesről, a kábítószerrel, a bandát kísérő lányokról, de szó van az alapító Brian Jones 1969-ben bekövetkezett haláláról, és Wyman őszintén beszél a tinisztár Mandy Smith-szel kötött házasságáról.

Wymannek nem hiányzik a nagy csillogás, igaz, ő mindig szeretett háttérben maradni, a színpadon sem volt soha olyan exhibicionista, mint Mick Jagger. Ma már bevallja, hogy egy ilyen sztárbandában lenni nem mindig öröm, ez az életforma gyakorlatilag tönkreteszi a családot, nem lehet normális kapcsolatokat kialakítani. Végre ez is sikerült neki: boldogan él harmadik feleségével, Suzanne-nal és három kislányukkal.

Az író Bill nem csupán a zenekar történetével foglalkozik. Nemrégiben fejezett be egy másik könyvet az angol középkori régészetről.

(gluck)