Biztonságosabb internet a gyerekek számára
2015/10/28 18:52
1524 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Európai Digitális Menetrend egyik fő célkitűzése, hogy minden európai állampolgárnak legyen lehetősége az online jelenlétre, és hogy ezen túl segíteni az embereket eligazodni, valamint megtalálni saját útjaikat a digitális világban.

bikk

Ahhoz, hogy a gyerekek számára az internet egy lehetőségekkel teli felület legyen, ahol hozzáférhetnek ismeretanyagokhoz, tudáshoz, ahol kommunikálhatnak vagy ahol készségeiket, képességeiket fejleszthetik, biztonságos környezetre van szükség. A Stratégia a gyermekbarát internet érdekében (Strategy for Better Internet for Children) olyan intézkedéseket kínál, melyek segítségével a gyerekeket képessé tudjuk tenni a digitális világ biztonságos felfedezésére, használatára.

Ezen elképzelés megvalósításában nyújt igen hatékony segítséget egy teljesen új portál, a Better Internet for Kids (BIK), mely a mai napon lett élesítve, egyidőben a Safer Internet Forum kezdetével. A portál az európai Biztonságos Internet Központok forrásainak, segédanyagainak a gyűjtőhelye, de megtalálhatóak a legújabb témába vágó kutatási eredmények, valamint sok témához tartozó segédanyag pedagógusok, szülők és fiatalok számára. A kezdőoldalon mindig megtaláljuk a legfrissebb híreket, eseményeket. Az összegyűjtött források galériákba és videókba vannak csoportosítva, itt nyelv és korosztály alapján is van lehetőség hasznos anyagok után keresgélni.

Az online szolgáltatások útmutatója azzal a céllal lett összeállítva, hogy kulcsfontosságú információkat adjon a leggyakoribb online szolgáltatásokról, applikációkról, közösségi média felületekről.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen