BRITEC MOOC – középpontban a természettudományos pályák
2021/02/11 21:13
713 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2021. március 22-én indul egy angol nyelvű ingyenes online kurzus a természettudományi tárgyakat oktató pedagógusok számára. A MOOC központi témája a közösségi tudomány (Citizen Science) bevezetése az oktatásba, s hosszútávú célja, hogy a jövőben minél több diák válasszon természettudományi pályát.

britec

A BRITEC egy európai projekt, melynek célja, hogy összekapcsolja az iskolákat a kutatás világával. A kezdeményezés lényege, hogy az egyébként STEM-es hiányszakmákra minél több diák jelentkezzen azáltal, hogy a tanárok érdekes és innovatív módszereket alkalmaznak az osztályteremben, és ezzel felkeltik az érdeklődésüket.

A roadmap to citizen science Education azaz Útmutató a közösségi tudomány oktatásához”c. kurzus olyan gyakorlati segítséget nyújt, amely támogatja a pedagógusokat abban, hogy olyan projekteket alakítsanak ki a kutatókkal közösen, amelyek mind az oktatási mind a tudományos szektor számára hasznosak.

A kurzus célja, hogy:

  • minél többet megtudjon a tudományos tevékenységek beépítéséről a természettudományi oktatásba;
  • felfedezze azokat lehetőségeket, amelyet a tanárok és kutatók együttműködése kínál;
  • megismerje, hogyan vihet be az osztályterembe komolyabb tudományos ismereteket, miközben az oktatás továbbra is élvezhető marad;
  • kidolgozzon egy közösségi tudományhoz kapcsolódó forgatókönyvet, amelyet alkalmazhat.

A MOOC 2021. március 22-én kezdődik, és április 28-án ér véget. A kurzus teljesítéséhez —a modulok elvégégése mellett— el kell készítenie egy óratervet, majd társértékelés keretein belül értékelnie kell 2-3 kollégája munkáját.

Amennyiben a kurzus felkeltette érdeklődését, regisztráljon ezen a linken, és tegyen Ön is a természettudományi pályák népszerűségéért!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen