Felhívás Clean Tech Competition vetélkedőn való részvételre
2015/01/16 08:00
1427 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2015-ben ismét megrendezésre kerül a Clean Tech Competition amerikai nemzetközi kutatási és tervezési vetélkedő, amely minden évben egy adott globális szintű probléma megoldását tűzi feladatként a diákok elé, a környezetbarát energiaforrások felhasználására és a globális problémák tudományos megközelítésére bátorítva.

victualling

A 2015. évi verseny témájának az „Etesd a világot" címet választották. A mottónak megfelelően a diákoknak egy tisztán technológiai megoldást kell kifejleszteniük az elégtelen és bizonytalan élelmiszerellátás problémájára.

A versenyre 15-18 éves diákokból álló, 1-3 fős csapatok jelentkezését várják. Minden csapatnak egy felnőtt csapatvezetőt kell választania, aki felügyeli a diákok részvételét a vetélkedőn.

A versenyre online lehet jelentkezni, regisztrációs díj fizetése nélkül. A vetélkedőre egy 5-15 oldalas, angol nyelvű projekttervet kell benyújtani (12-es betűméret, dupla sortáv, 1inch margó), PDF formátumban felöltve. A pályamunkák további részleteivel kapcsolatban a verseny honlapján érhető el bővebb információ.

A 10 legjobb csapat részt vehet az Egyesült Államokban, Philadelphiában rendezendő döntőn, amelyre egy mentor segítségével kell projektjük prototípusát megvalósítani, illetve egy előadás keretében bemutatni a zsűrinek. A győztes csapat 10.000 dolláros jutalomban részesül.

A vetélkedő menete:

2015. február 20. - A regisztráció határideje
2015. március 6. - A pályamunkák leadási határideje
2015. április 6. - A középdöntősök kihirdetése
2015. április 13. - A döntősök kihirdetése
2015. május 29. - A döntőbe jutott csapatok prezentációinak bemutatása és a győztes kihirdetése

A jelentkezéssel és a vetélkedővel kapcsolatos további információk a www.cleantechcompetition.org honlapon érhetőek el.

Forrás.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen