Comenius EduMedia pecsétet és érmet kapott az SDT
Simon Tamás
2007/06/08 14:37
2850 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Az 1995-ben alapított díj mára az egyik legnagyobb elismerést jelenti a multimédiás termékek piacán. Az immár európai léptékű kitüntetést 2007. június 8-án vehették át az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. Sulinet Programiroda képviselői Berlinben.
A pecsét és az érem

A Comenius kitüntetést 1995-ben hozta létre a GPI (Gesellschaft für Pedagogik und Information e.V.), a 40 éve multimédiával, képzési technológiával és médiadidaktikával foglalkozó tudományos szervezet. A Comenius EduMedia kitüntetések idén tizenkettedszer kerülnek átadásra. Korábban a Comenius EduMedia kitüntetéseket csak Németországban osztották ki, 1997 óta azonban az értékelés más európai országokra is kiterjedt. Azóta a Comenius EduMedia kitüntetés a multimédiás termékek egyik legfontosabb elismerésévé vált.

A Comenius EduMedia Pecsétet és a Comenius EduMedia Érmet azon kiadóknak, szervezeteknek ítélik meg, amelyek példaértékű IKT alapú oktatóanyagokat fejlesztenek ki és terjesztenek. A 2007-es verseny zsűrijében a hágai, a maribori, a bécsi, a berlini egyetemek professzorai vettek részt, de voltak cseh, holland és ciprusi tagok is. Magyarországot Lendér Zoltán, az Infinity Kft. munkatársa képviselte.

Az értékelés két szintet foglal magába, ezek közül az első a Comenius EduMedia Pecséttel való kitüntetés. Minden pályázatot benyújtó médiatermék a GPI Képzési és Média Intézetének kritériumrendszere és értékelési folyamata alapján kerül kiértékelésre. A megfelelő pontszám elérése esetén Comenius EduMedia Pecséttel díjazzák. Ezt követi a második szint, a Comenius EduMedia Érem. Ezt a Comenius EduMedia Pecséttel díjazott termékek köréből a legkiemelkedőbb multimédiás termékek kapják. Az 1995-ös alapítás óta a pályázók száma megnégyszereződött, ebben az évben 170 pályaművet értékelt a zsűri. 138 pályaművet díjaztak Comenius EduMedia Pecséttel, ebből huszonhárman a Comenius EduMedia Érmet is elnyerték, köztük a Sulinet Digitális Tudásbázis is. Az érmes pályaműveket, a díjátadón röviden be is mutatták.

A Sulinet Digitális Tudásbázis (SDT) tartalom-menedzsment eLearning keretrendszer és digitális tananyag adatbázis a műveltségi területekre és szakképzés 17 szakmacsoportjának érettségire felkészítő közös alapozó moduljainak témaköreiben több mint 11 000 tanórai elektronikus tananyag, kísérlet, feladat, kép, térkép, animáció-szimuláció, video és hang gyűjtemények, összességében több mint 1 000 000 tananyagelem található meg. A mindenki számára oktatási és non-profit célra ingyenesen elérhető rendszer a http://sdt.sulinet.hu címen érhető el.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen