Itt az alkalom a digitális készségek fejlesztésének népszerűsítésére!
2020/09/02 08:00
1894 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az idén októberben nyolcadik alkalommal rendezik meg az Európai Kódolás Hetét.

A rendezvénysorozat egy alulról szerveződő kezdeményezés, amely a programozás és egyéb technológiai tevékenységek megvalósításán keresztül helyezi középpontba a kreativitást, a problémamegoldást és az együttműködést.

cw

Az EU Code Week idén az iskolai részvételre fókuszál: egy iskolai tevékenység megszervezésével az oktatás bármely szintjéről, bármilyen szaktanár csatlakozhat a programhoz, amely arra szeretné ösztönözni az oktatókat, hogy segítsenek diákjaiknak betekintést nyerni a programozás világába és online vagy offline, gyakorlati tevékenységek és tananyagok segítségével inspirálják őket  az abban való további elmélyülésre.

Várják az iskolákat, nonprofit szervezeteket, programozási klubokat, akik készek 2020. október 10. és 25. között programozással és a számítógépes gondolkodással kapcsolatos tevékenységeket szervezni, majd hálózataikon keresztül azt népszerűsíteni, megosztani. Regisztráció a codeweek weboldalán lehetséges.

Az esemény népszerűsítéséhez nyomtatható plakát elérhető itt.

A programok szervezői csatlakozhatnak a Code Week 4 All (Programozási hét mindenkinek) kihíváshoz is, ahol a szervezők a regisztráció során szerzett egyedi kód segítségével – hálózataikon keresztül – más tanárokkal, illetve szervezetekkel kapcsolatba lépve együtt, ugyanazt a kódot használva regisztrálhatják tevékenységeiket. Az ú.n. Kiválósági Tanúsítványt a legalább tíz tevékenységet szervező vagy három országot bevonó szervezők szerezhetik meg.

Tudjon meg többet az európai programozási héthez való csatlakozásról és tekintse meg a programozással kapcsolatos tanulási és oktatási segédanyagokat itt: http://codeweek.eu/!

Csatlakozzon Ön is az EU CodeWeek nemzetközi közösségéhez!

cw2

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen