Digitális oktatás a kulturális örökségre építve — MOOC az Europeana használatáról
2021/02/05 13:01
1073 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A European Schoolnet 2021. március 15-én tömeges nyílt oktatási kurzust indít a digitális kulturális örökség osztálytermi használatáról. Ha szeretné színesíteni óráit az Europeana tartalmaival, akkor jelentkezzen, és végezze el az ingyenes kurzust!

mooce

A kulturázlis örökség döntő szerepet játszik az oktatásban, hiszen a jelen megértéshez a múlt ismeretére van szükség. A Digital Education with Cultural Heritage MOOC az Europeana gyűjtemény felhasználásával segít feltárni és bemutatni a múltat miközben innovatív módszerekkel fejleszti a tanulók 21. századi készségeit.

A kurzus bemutatja, hogy mekkora lehetőség rejlik a digitális kulturális örökség megismerésében, továbbá segít a pedagógusoknak abban, hogy mindezt könnyedén beépíthessék az tanóráikba.

A cél, hogy mélyreható és érdekes oktatási tartalmak szülessenek, amelyek segítenek a diákoknak a fejlődésben, hogy a későbbiekben a mindennapi életükben is kamatoztathassák a megszerezett ismereteket.

Az online képzés az Europeana kulturális örökségének digitalizált gyűjteményére és a Teaching with Europeana blog anyagaira épül, ahol több nyelven is találhatnak forrásokat az érdeklődők.

A kurzus elősegíti az innovatív pedagógiai megközelítések alkalmazását, és támogatja a hibrid oktatási helyzetet azáltal, hogy a múzeumokat, könyvtárakat és kulturális intézményeket összekapcsolja az iskolákkal.

A képzés nyelve angol, időtartama 6 és fél hét, 2021. április 18-án fejeződik be. A kurzus hetente kb. 5 óra ráfordítással könnyedén elvégezhető, továbbá lehetőséget ad arra is, hogy más országok pedagógusaival is kapcsolatba kerüljön, és kölcsönösen tanuljanak egymástól.

Ne hagyja ki az alkalmat, ismerkedjen meg az Europeánával, és alkalmazza tanóráin ezt a gazdag, digitális gyűjteményt!

Bővebb információk és regisztráció ezen a linken!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen