Digitális Témahét 2019
2019/03/28 18:39
1471 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Kerülj fel a digitális iskolák térképére!

2019. április 8–12.

digitalis-temahet

Robotika, digitális kincskeresés, e-könyv készítés, kódolás, filmek, okosotthon, tematikus múzeumi térképek – csupán néhány az elmúlt években megvalósult, közel 8 000 digitális pedagógiai projekt közül, melyben eddig 19 000 tanár és 325 000 diák vett részt.

Az idei, immáron negyedik Digitális Témahét április 8-án indul, a korábbi évekhez hasonlóan különleges pályázati díjakkal. A program szervezésének, szakmai támogatásának és koordinálásának feladatait 2020-ig a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ látja el, amely az Innovációs és Technológiai Minisztérium háttérintézményeként működő, a Digitális Jólét Nonprofit Kft. dívizója.

Az EMMI kezdeményezésére 2016-ban elindult és évről évre egyre népszerűbb Témahét fő célja a digitális pedagógia módszertanának népszerűsítése és elterjesztése a köznevelésben. A programra jelentkező köznevelési intézmények vállalják, hogy – legalább egy napon, de akár egy héten keresztül is – valamilyen, az iskola képzési céljaihoz kötött, szabadon választott témát digitális pedagógiai eszközök segítségével, projektek formájában dolgoznak fel tanóráikon. A program az államilag meghatározott tanév rendjében is szerepel.

A Digitális Témahéthez kapcsolódó pályázatra – minimum 5x45 perc időtartamú, a tanév során, 2019. április 12. előtt megvalósított – digitális projektekkel lehet nevezni, amelyek a diákok önálló, közös tevékenységére, együttműködésére épülnek, s amelyekben a pedagógus szerepe a munka segítése, támogatása. A pályázathoz érvényes regisztráció szükséges.

A pályázat eredményhirdetésére 2019. június 8-án, a Digitális Oktatási Konferencia és Kiállítás (DOKK) keretében megrendezett ünnepélyes díjkiosztón kerül majd sor.

A programban részt vevő iskolák felkészülését a Digitális Témahét oldal Tudásbázisában megtalálható több mint 200 anyag: minta-projektcsomagok és számos egyéb pedagógiai segédlet is segíti. A honlapon elérhetőek a program partnerei – informatikai- és telekommunikációs vállalatok, magánszemélyek, közgyűjtemények, felsőoktatási intézmények, digitális élményparkok – által az iskolai csoportok számára felkínált továbbá ingyenes programok is.

A Témahét az EFOP-3.2.15-VEKOP-17-2017-00001 A köznevelés keretrendszeréhez kapcsolódó mérés-értékelés és digitális fejlesztések, innovatív oktatásszervezési eljárások kialakítása, megújítása c. projekt keretében kerül megrendezésre.

További információk: www.digitalistemahet.hu, www.dpmk.hu

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen