eBiztonság Portál hírei
2014/05/06 11:30
1955 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Mi történt mostanában az eBiztonság Minősítés portálon? Az alábbiakban a legfrissebb hírekről számolunk be.

esafety

Bővülő regisztrációk

Az eBiztonság Minősítés portálján regisztrálók száma folyamatosan bővül, márciusban 850 új felhasználó regisztrált és 250 új oktatási intézmény folyamodott minősítésért. Az 1000. regisztrált iskolát a pozsonyi Insafe Training Meeting-en való részvétellel díjazták, melyről Charitini Kyriakidou, így nyilatkozik:
„Sok nagyszerű emberel találkoztam, és igen sok új dolgot tanultam, melyek részei lesznek az iskolánk szakpolitikájának, és a mindennapos osztályteremi gyakorlatnak.”

eSafety források

Az eBiztonság Minősítés oldalon folyamatosan bővülnek a források, a jó gyakorlatok és megosztott dokumentumok, ezek közül hármat ajánlunk az iskolák, pedagógusok figyelmébe:

  1. Facebook ellenőrzőlista, mely segít a diákoknak a Facebook profiljukat helyesen beállítani és használni. Az infoposztert itt lehet megnézni.
  2. A Maradj biztonságban online is eBook a leszbikus, meleg, és biszexuális tizenéveseknek segít a biztonságos internetes megjelenésben, azáltal, hogy a lehetséges veszélyforrásokat mutat be, hiszen ők nagyobb veszélyeknek vannak kitéve, mint mások. Az eBook-ot innen lehet letölteni.
  3. A Mit fogadhatsz el? – animációs film az általános iskola alsó tagozatán tanuló diákok figyelmét hívja fel az online veszélyekre, és ajánl helyes magatartást nekik.

A bemutatott források az esafetylabel.eu portál Fórum felületén, regisztráció után érhetőek el.

Szavazás

Az eSafety portálon minden hónapban megjelenik szavazás, mely az iskolák gyakorlatát vizsgálja eBiztonsági szempontból. A múlt hónap kérdése az iskolai okos telefon használatára vonatkozott, az intézmények 23%-a nem engedélyezi ezt, míg 11%-a integrálja a telefon használatát a tanítási-tanulási folyamatokba. A kitöltők csak 1%-ának nincs semmilyen szakpolitikája erre vonatkozóan. A következő hónap kérdése: Van-e online megjelenése iskoládnak?

eBiztonság Minősítés: Mi a bizonyíték?

Sok iskola nagyon közel áll a következő biztonsági szint eléréséhez. Ilyen esetben a bizonyítékok feltöltése és megosztása segíthet előlépni. De mi a bizonyíték pontosan? Bizonyíték bármi lehet, ami azt mutatja, hogy az iskola tesz valamit az eBiztonság érdekében: ez lehet iskolai szabályzat vagy incidens kezelési eljárások megosztása is akár, de szülői események leírása is.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen