eBiztonság Portál hírei
2014/06/16 11:57
1717 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Egyre több iskola folyamodik az Európa-szerte ismert és elterjedt eBiztonság Minősítés megszerzéséért, bizonyítva a külvilág felé, hogy fontos számukra a teljes körű biztonság. A minősítés célja, hogy az internet- és eszközhasználat, illetve az online megjelenés biztonságos legyen. Az alábbiakban a portál használatához nyújtunk információkat és tippeket.

Az eBiztonság Minősítés megszerzéséért több mint 300 iskola jelentkezett az elmúlt hónapban számos országból. Az alábbi térképen látható, hogy mely országokban növekedett a regisztrációk száma.

ebiztonsag

Az intézmények által kitöltött Értékelőlapokból kiderült, hogy az iskolák a következő területeken a legerősebbek: IT Menedzsment, technikai biztonság és szoftver licenszelés. A mérleg másik serpenyőjében, a gyengeségek között az alkalmazotti szabályzat illetve a dolgozói és tanulói technológiához való hozzáférés áll.

Amennyiben ez az Ön iskolájában is így van ez, töltse ki az Értékelőlapot és ellenőrizze iskolája teljesítményét a grafikonok segítségével. Mindekét eszközhöz hozzáfér, regisztráció után az Iskolám felülete alatt.

eSafety források

Folyamatosan aggódunk az miatt, hogy naprakészek legyünk a technológiai fejlődésekkel, és hogy online jelenlétünk biztonságos legyen, ám azt talán kevesen tudják, hogy a naprakészséghez az is hozzátartozik, hogy folyamatosan frissítjük a vírusfigyelőnket, illetve követjük a felhasználási feltételeit és alapbeállítási lehetőségeit azoknak a programoknak melyeket használunk nap mint nap. A Facebook adatvédelmi alapbeállításai az évek során igen sokat változtak, ezt az alábbi infografika jól szemlélteti.

Szavazás

Az eSafety portálon a legutóbbi szavazás arra kérdezett rá, hogy az iskoláknak van-e online jelenlétük, megjelenési felületük. A szavazásban részt vevő valamennyi iskolának van online jelenléte: az intézmények 72%-a statikus honlappal rendelkezik, 28%-a a közösségi médiában is jelen van, ahol eseményeket, ötleteket, híreket tesznek közzé.

Iskolájának a közösségi médiában való megjelenéséről további hasznos információt az esafetylabel.eu oldalon AZ ISKOLA A KÖZÖSSÉGI OLDALAKON című biztonsági adatlapból tudhat meg, mely egyrészt hasznos ajánlásokat tartalmaz, másrészt leellenőrizheti, hogy iskolájának a közösségi médiában való megjelenése mennyire hatékony és eBiztonságos.


A következő szavazás arra kíváncsi, hogy a válaszadók hány százaléka vett már részt eBiztonsági képzésen.

eBiztonságos tipp

Hány tanárnak van jogosultsága az Értékelőlap kitöltésére?

Azonos iskolából jó ötlet, ha több pedagógus is regisztrál az esafetylabel.eu oldalra. Ily módon, mindannyian könnyű szerrel elérhetik az adatlapokat, az ellenőrzőlistákat, a fórumot és az iskola Akciótervét illetve teljesítményének diagramjait. Ugyanakkor csak egy tanár, az iskola képviselő tudja szerkeszteni és kitölteni az Értékelőlapot. A kitöltést megelőzően viszont hasznos, ha átbeszéli a kollégáival az Értékelőlapra adott válaszokat és azoknak megfelelően (Az iskolaképviselő tanár ugyanaz a felhasználó, aki létrehozta az iskolát a felületen).

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen