eBiztonság Portál hírei októberben
2014/11/11 08:00
1694 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Mi történt mostanában az eBiztonság Minősítés portálon? Az alábbiakban a legfrissebb hírekről számolunk be.

Mi történt a portálon októberben?
A nyári szünet során a regisztrációk és a portálon történő aktivitások száma igen megnőtt, így több mint 1200 egyéni felhasználó valamint 750 iskola regisztrált, ebből 420 szerzett minősítést. Az Ön iskolája is regisztrálva van? Kitöltötték már az Értékelőlapot? Ha még nincs fenn a portálon az intézménye, kérje az iskola igazgatója hozzájárulását és töltsék ki közösen az Értékelőlapot. A 30 véletlenszerű kérdés megválaszolását akár több ülésben is megtehetik, de ha már egyszer beküldték, akkor rögtön hozzáférésük lesz az intézményre szabott Akciótervhez, mely eBiztonsági szempontból hasznos tanácsokat tartalmaz az intézményre nézve

eBiztonságos forrás
Ebben a hónapban egy elbűvölő, oktatási eBiztonságos mesét szeretnénk ajánlani, 3-7 éves gyerekeknek. A képekkel illusztrált Digiduck's Big Decision meséjét el lehet olvasni online, le lehet tölteni pdf formátumban vagy telepíteni is tudjuk okostelefonjainkra, tabletjeinkre.

Szavazás
A legutóbbi szavazás során azt vizsgáltuk, hogy a pedagógusok használják-e az eBiztonság Minősítés portálon található forrásokat, anyagokat az osztályteremben. A válaszadók 40 százaléka egy-két forrásanyagot, míg 30 százaléka több anyagot is használt. A fennálló 30 százaléknak nem volt ideje integrálni azokat.
Ön mit gondol? Lát esélyt a változásra? Vessen egy pillantást az eSafety a tantervben fórumbeszélgetésekre, és lessen el néhány jó gyakorlatot. Amennyiben vannak javaslatai, szóljon hozzá a fórumtémákhoz.
A következő havi szavazás témája: Kérik-e a szülők a pedagógusok segítségét eBiztonsági témákban?

Hazai hírek

eBiztonság a tévében
November 7-én az MTV1 reggeli műsorában az eBiztonság Minősítés programot népszerűsítettük. A videót itt lehet megtekinteni. (Adások, 5. rész, 1:32-től)
Hírlevelet indítottunk
Hírlevelet indítottunk eBiztonság Minősítés témakörben, ahol a legfrissebb híreket első kézből olvashatja. A hírlevélből praktikus segédanyagok forrásaihoz is hozzájuthat. Amennyiben szeretne Ön is feliratkozni a hírlevélre, ide kattintva megteheti.

Az alábbi elérhetőségeken kapcsolatba léphet velünk:

e-fb e-label e-mail

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen