Educatio X - Gondolkodom, tehát ott vagyok!
Horváth Anikó
2010/01/13 00:00
2151 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Tízezer négyzetméteren mintegy 150 stand várja mind a kiállítókat, mind a látogatókat a 10. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon 2010. január 22-23-án. A rendezvényen szinte valamennyi hazai felsőoktatási intézmény képviselteti magát, emellett pedig a legújabb oktatási fejlesztések, taneszközök, módszerek várják az érdeklődőket. A jubileumi alkalomból a korábbi éveknél is nagyobb érdeklődésre számítanak a szervezők.

A budapesti SYMA Sport- és Rendezvényközpont "A" és "C" csarnokában rendezik meg a 10. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást 2010. január 22-23-án. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium támogatásával az Educatio Nonprofit Kft. által szervezett rendezvény tízezer négyzetméteren zajlik majd. A kiállításon a felsőoktatási intézmények mellett tankönyvkiadók, taneszközgyártók és forgalmazók, külföldi egyetemek, nyelviskolák, szakképző intézmények, oktatással foglalkozó kutatóintézetek vesznek részt.

Az Educatio X elnevezésű rendezvény színvonalas szakmai programmal és előadásokkal várja az iskolák tanárait és vezetőit, illetve az oktatás különböző területein érdekelt cégek, mint kiállítók képviselőit. Olyan intézmények, vállalatok és szakemberek mutatkoznak be, akik meghatározó szerepet töltenek be a mai magyar oktatás fejlődésében. A kiállítás tehát egyedülálló lehetőséget biztosít a pedagógusok és intézményvezetőik számára, hogy figyelemmel kísérjék a szakma újdonságait, a taneszközök és módszerek korszerűsödését. A szakmai érdeklődők mellett az alap-, közép- és felsőoktatási intézmények diákjai, szüleik és tanáraik is rengeteg hasznos információval és érdekességekkel találkozhatnak a kiállításon. A kicsik színes programokon vehetnek részt, illetve praktikus oktatási, és készségfejlesztő eszközökkel, játékokkal ismerkedhetnek meg, míg a nagyobbaknak internetezési lehetőség és szórakoztató programok lesznek elérhetőek.

A kiállítás különösen fontos az érettségiző diákok számára, hiszen egy időben és egy helyen találkozhatnak valamennyi felsőoktatási intézmény képviselőivel; érdeklődhetnek a felvételi esélyekről és lehetőségekről, a szakokról és a képzési rendszerről, a tanulmányi és szociális juttatásokról, a kollégiumi elhelyezésről. A továbbtanulásra készülő középiskolások „gyakorló egyetemistáktól, főiskolásoktól" kaphatnak választ kérdéseikre.

A kiállításon évről évre egyre nagyobb számban jelennek meg külföldi egyetemek, és tájékoztatnak a külföldi teljes, illetve részképzésekről, ösztöndíj-lehetőségekről.

Az Educatio Nonprofit Kft. valamennyi tevékenységét bemutatja négyszáz négyzetméteres, akadálymentesített standján. Népszerű honlapjai - a Felvi, a Sulinet és az Europass - mellett a rendezvényen bemutatkozik a Diplomás Pályakövetési Rendszert támogató internetes oldal, a diplomantul.hu is. A több részből álló stand többek között felsőoktatási, közoktatási, e-learning, esélyegyenlőségi, kompetenciafejlesztési témákkal és ezekhez kapcsolódó érdekességekkel, programokkal várja a szakmai érdeklődőket és a pályaválasztás előtt álló fiatalokat, valamint szüleiket.

A jubileumi alkalomból a korábbi éveknél is nagyobb érdeklődésre számít az Educatio Nonprofit Kft. mind a kiállítók, mind a látogatók részéről: csaknem negyvenezer résztvevőt várnak a kétnapos eseményre.

A rendezvényt Arató Gergely államtitkár úr nyitja meg 2010. január 22-én 10.30-kor. A kiállítás minden látogató számára ingyenes és minden nap 10-től 17 óráig tart nyitva.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen