Egri gimisek utaznak Strasbourgba
2012/05/22 09:44
1921 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az egri Pásztorvölgyi Gimnázium négy tanulója és kísérőjük egy vetélkedőn nyerték el a jogot az utazásra.

A vetélkedőt az egri Megyeházán rendezték, s nem meglepő módon "Irány Strasbourg!" volt a címe, és a Heves Megyei Önkormányzat Europe Direct Információs Pontja szervezte.

A diákok feladata nem volt egyszerű, az Európai Unióról eddig megszerzett tudásukról kellett számot adniuk, felkészülésképpen pedig egy angol nyelvű prezentációt kellett a csapatoknak készíteniük Heves megyéről. A feladatok kitértek az uniós intézményrendszerre és a 20 esztendős egységes piacra, illetve természetesen az egyes tagállamokra vonatkozó kérdéseket is kaptak.

A heol.hu tudósítása szerint szoros verseny végén a  Pető Lilla, Kovács Tamás, Zakar Bence, Korózs Péter nevével fémjelzett pásztorvölgyis csapat (felkészítőjük Fekete Valér) végzett az élen.

178761_ekf

A második helyen az EKF gimnazistái, a harmadikon az egri Sancta Maria, a negyediken a hatvani Bajza gimnázium diákjai végeztek.

A zsűrit Babos Gábor, az Európai Bizottság fordítási főigazgatóságának munkatársa elnökölte, őt az egri Europe Direct Információs pontból Miszné Mestellér Zsuzsa és Pálka Csilla segítették.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen