Egri gimisek utaznak Strasbourgba
2012/05/22 09:44
1052 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az egri Pásztorvölgyi Gimnázium négy tanulója és kísérőjük egy vetélkedőn nyerték el a jogot az utazásra.

A vetélkedőt az egri Megyeházán rendezték, s nem meglepő módon "Irány Strasbourg!" volt a címe, és a Heves Megyei Önkormányzat Europe Direct Információs Pontja szervezte.

A diákok feladata nem volt egyszerű, az Európai Unióról eddig megszerzett tudásukról kellett számot adniuk, felkészülésképpen pedig egy angol nyelvű prezentációt kellett a csapatoknak készíteniük Heves megyéről. A feladatok kitértek az uniós intézményrendszerre és a 20 esztendős egységes piacra, illetve természetesen az egyes tagállamokra vonatkozó kérdéseket is kaptak.

A heol.hu tudósítása szerint szoros verseny végén a  Pető Lilla, Kovács Tamás, Zakar Bence, Korózs Péter nevével fémjelzett pásztorvölgyis csapat (felkészítőjük Fekete Valér) végzett az élen.

178761_ekf

A második helyen az EKF gimnazistái, a harmadikon az egri Sancta Maria, a negyediken a hatvani Bajza gimnázium diákjai végeztek.

A zsűrit Babos Gábor, az Európai Bizottság fordítási főigazgatóságának munkatársa elnökölte, őt az egri Europe Direct Információs pontból Miszné Mestellér Zsuzsa és Pálka Csilla segítették.