Egy új küldetés vár rád! Indul a 2014-es Klímaőrjárat vetélkedő
2014/01/27 09:24
1902 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2014. február 20-ig lehet jelentkezni a felső tagozatosok számára meghirdetett játékos éghajlatvédelmi vetélkedőre, a Klímaőrjáratra. A régiós fordulók során a diákok 3 fős csapatokban szövetkezve derítik fel a környezetükben, iskolában és otthon tapasztalható környezetrongáló folyamatokat, vizsgálják meg a lehetséges megoldásokat, és tárják fel, a lehető legmeggyőzőbb módon, saját nyelvükön kutatásaik eredményét.

klima-1

A tanulók valós élethelyzetben tanulják meg környezetük védelmének fontosságát, és mai sikerszakmák csínját-bínját kiismerve bizonyíthatják, hogy képesek felelősebben fellépni, mint sok felnőtt. Oknyomozó riporterként küldetésük, hogy felderítsék a főbb környezeti problémákat, okos kis tudósként megoldást keresnek rájuk, kommunikációs szakemberként pedig továbbadják a szerzett ismereteket. A program célja, hogy játékos formában növelje a diákok ismereteit és aktivitását az energiafelhasználással, az energiahatékonyság és takarékosság lehetőségeivel kapcsolatban.

klima-2

A verseny feladatai gondolkodásra ösztönöznek, és többféle képességet fejlesztenek: a diákok a fordulók során adatgyűjtés, feldolgozás, elemzés, kreatív és kommunikációs feladatok segítségével ismerik meg a jelen környezeti problémáit, keresnek megoldásokat és fedezik fel, hogy az ő hangjuk is számít!

A vetélkedő nyertes csapatai 5 napos kalandtáborban vesznek részt, de már a döntős csapatok is értékes és hasznos ajándékokkal (terep-, túra- és kerékpáros felszerelések, öko-könyvek, magazin-előfizetések, kreatív környezettudatos játékok) térhetnek haza.

klima-3

A 110 hazai környezet- és természetvédő szervezetet tömörítő Magyar Természetvédők Szövetsége 2008 óta szervezi partnereivel a sikeres Klímaőrjárat vetélkedősorozatot, amely játékos formában neveli az ifjabb generációt a környezettudatos életmód gyakorlati megvalósítására. Idén az országos verseny koordinációjában a nyíregyházi E-misszió Természet- és Környezetvédelmi Egyesület vesz részt.

További információ és jelentkezési lap.

Készült az Európai Unió és az Európai Regionális Fejlesztési Alap
támogatásával az Új Széchenyi Terv keretében a Magyar Természetvédők
Szövetsége megbízásából. Magyarország megújul.

klima-tamogatok

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen