Életkészségek tanítása 2
2022/09/19 13:31
1149 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Elgondolkodott már azon, hogy Ön is nyújthat segítséget diákjainak a mindennapok nehézségei leküzdésében? Ehhez kaphat segítséget az academy.europa.eu által meghirdetett Teaching Life Competences 2 – MOOC angol nyelvű tanfolyamon. Jelentkezzen és végezze el az ingyenes kurzust!

eletkeszsegek0

„Senki sem kerülheti el a fájdalmat, a félelmet és a szenvedést, azonban a fájdalomból bölcsességet, a félelemből bátorságot, a szenvedésből erőt kovácsolhatunk, ha rendelkezünk a rugalmasság erényével” - írja Eric Greitens Rugalmasság című könyvében.

Mindannyian átélünk kisebb-nagyobb kudarcokat, nehézségeket életünk során. Gyorsan változó világban élünk, pillanatok alatt alkalmazkodnunk kell az új körülményekhez és kihívásokhoz és meg kell birkóznunk az ezzel járó stresszel.

Biztosan ismer olyan embert, aki ezeket a kihívásokat könnyedebben kezeli, és a nehézségekből is nyertesen kerül ki.  Ezek az emberek egy közös tulajdonsággal rendelkeznek: rugalmassággal.

Iskoláinkban megküzdeni tudó tanulókra és tanárokra van szükség, akik elég erősek ahhoz, hogy legyőzzék a nehézségeket, hatékonyan tudják kezelni a stresszt és képesek legyenek megőrizni motiváltságukat és jó teljesítményüket. Mi tudjuk, hogy a rugalmasság képessége fejleszthető és ez a tanfolyam éppen ehhez nyújt segítséget.

Ahogy Arisztotelész mondta, „Az ember társas lény”, kapcsolataink során mély nyomokat hagyunk egymás életében. A kapcsolatok elengedhetetlenek a rugalmasság képességének fejlesztéséhez, a szociális kompetenciák pedig a jó kapcsolatainkhoz szükségesek. Ezért ezen a kurzuson a LifeComp társadalmi területét érintő 3 kompetenciával foglalkozunk (empátia, kommunikáció, együttműködés), illetve azzal, hogy ezen kompetenciáknak milyen szerepük van a rugalmasság kialakításában.
eletkeszsegek
Felhasznált kép.

Az életkészségek tanítása 2 – avagy tanulói megküzdési képesség kialakítása szociális kompetenciák fejlesztésén keresztül elnevezésű kurzus a LifeComp különböző területeivel foglalkozó kurzus sorozat második részeként kerül meghirdetésre.

A kurzus ideje: 2022. szeptember 19 - október 5.

A kurzus elvégzéséhez heti 3-4 óra munka szükséges

Kinek ajánljuk a kurzust?

A tanfolyamot azoknak a pedagógusoknak ajánljuk, akik szociális kompetenciáik megerősítése által szeretnék önmaguk és tanítványaik rugalmasságát fejleszteni, hogy sikeresen alkalmazkodjanak az élet gyorsan változó kihívásaihoz.

Tanulási célkitűzések:

  • Mérje fel saját megküzdési képességét
  • Állítsa össze saját megküzdési eszköztárát
  • Ismerkedjen meg a LifeComp Framework kompetenciáival, ezeken belül is a társadalmi kompetenciákkal
  • Bővítse tudását arról, hogy mi is valójában a megküzdési képesség és  hogyan kapcsolódik a LifeComp keretrendszeréhez
  • Fedezzen fel ötleteket és tanulási tevékenységeket, melyek elősegítik az empátia, a kommunikáció és az együttműködés megvalósulását diákjai körében.
  • Dolgozzon ki saját stratégiákat diákjai megküzdési képességének fejlesztéséhez és értékelje kollégái ötleteit.

A kurzus angol nyelvű oldalát - ahol egyben jelentkezhet is a kurzusra -  megtekintheti itt.

scie2

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen