Figyelem! Itt a lehetőség! Elindult az új SCIENTIX nagykövetek toborzása!
2021/10/15 21:31
681 megtekintés

A Scientix nemzetközi csapata dinamikus, motivált és kreatív tanárokat keres a Scientix Nagykövetek tanári testületébe, amely jelenleg 849 Scientix Nagykövetből áll. A Scientix nagykövetek olyan a világ bármely pontján élő tanárok, akik hajlandóak támogatni a Scientix terjesztését, valamint jó gyakorlatok és a pedagógiai szakmai tudás cseréjét a STEM-oktatás valamennyi érdekeltje között.

scientix

A Scientix nagykövetek térképe (Forrás: European Schoolnet)

Feladatok

A Scientix nagykövetek segítenek a Scientix-tevékenységek nemzeti szinten történő megosztásában, és aktív szerepet játszanak a STEM-oktatás innovációjának támogatásában, saját országukban. Munkájuk elengedhetetlen egy olyan közösség bővítéséhez és megszilárdításához, amelynek alapvető értékei közé tartozik a jó gyakorlatok megosztása, különösen a STEM oktatás területén, és annak biztosítása, hogy a diákok rendelkezzenek a sikeres felnőtté váláshoz szükséges készségekkel. A Scientixnek már 849 aktív nagykövete van, és további 200 tanárral szeretne bővülni.

A kiválasztás kritériumai

A Scientix nagykövetek önkéntes alapon tevékenykednek, a nagyköveti státusz megszerzéséhez az alábbi feltételek szükségesek:

 1. a jelentkezési lap kitöltése ;
 2. két Scientix MOOC sikeres elvégzése az alábbiak közül:
 3. a. a Scientix/STE(A)M IT integrált STEM-oktatási MOOC-ok egyike az általános vagy középiskolák számára (a 2020-as kurzus vagy a 2021-es kurzus);
  b. az Exploring Nature-Based Solutions in Your Classroom MOOC (Természetalapú megközelítések az osztálytermi oktatásban MOOC) (2021);
  c. az Aerospace in Class MOOC (2021) ( „Űrhajózás” az osztályteremben MOOC), vagy
  d. The Three Rs and Animal Use in Science Rerun MOOC (2021) (A 3R és az állatok szerepe a kutatásban MOOC 2021).
 4. A helyi ország oktatási minisztériumának jóváhagyása;
 5. A negyedik online Scientix Nagyköveti Képzés (Scientix Ambassadors Training Course - SATC) sikeres elvégzése. A SATC-hez való csatlakozásra, csak az 1., 2. és 3. pont teljesítése esetén lehet meghívást kapni. A képzés 2022. január 3-tól január 24-ig tart majd.
 6. Mindezeken túlmenően az EUN gondoskodik arról, hogy a nagykövetek között a szakmai tapasztalat kiegyensúlyozott legyen.

A jelentkezés határideje: 2021. november 23., 12:00 óra (brüsszeli idő szerint - CEST).

A jelentkezés a világ bármely országából érkező tanárok számára nyitott (De tudni kell, hogy az a lehetőség, hogy a Scientix támogassa a nagykövet a Scientix rendezvényekre való utazását és bizonyos feladatok elvégzéséért esetlegesen honoráriumot ajánljon fel, csak az EU-tagországokból és a H2020 társult országokból érkező tanárokra korlátozódik).

A részletes pályázati feltételeket és a jelentkezési lapot itt találja: ITT.

Csatlakozzon a Scientix nagykövetek közösségéhez Ön is!

A Scientix, az európai természettudományos oktatás fejlesztéséért alakult szakmai közösség, amely elősegíti és támogatja a STEM (természettudományos, technológiai, mérnöki és matematikai) tárgyakat oktató tanárok, oktatással foglalkozó kutatók, szakpolitikai döntéshozók és más STEM oktatással foglalkozó szakemberek európai együttműködését. A Scientix 2010 óta segíti az európai STEM-oktatókat abban, hogy a fiatalokat a természettudományos, technológiai, mérnöki és matematika tantárgyak, szakmák iránti nagyobb érdeklődésre ösztönözze. A Scientixet az Európai Unió Kutatási és Innovációs Igazgatósága finanszírozza a H2020 program keretében.

scientix2

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen