Szeretettel várunk az első #CodeWeek #TeachDay online rendezvényre!
2021/04/30 08:00
671 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

2021. május 22-én az EU CodeWeek csapata szeretettel vár minden pedagógust az első #CodeWeek #TeachDay online rendezvényre!

cw

Ezen az egyedülálló, egésznapos, virtuális eseményen a kódolás különböző aspektusairól, a digitális kreativitásról és további érdekfeszítő témákról lesz szó. Oktatási szakértők, digitális fejlesztők, a kódolás „megszállottjai” tartanak inspiráló előadásokat.

Az CodeWeek Teach Day ideje alatt bárki szabadon csatlakozhat a résztvevők nemzetközi közösségéhez, lehetőség nyílik a kapcsolatépítésre, rengeteg új ötlet, módszer megismerhető, amivel a kódolás tanítása és tanulása is változatosabbá, és egyben hatékonyabbá tehető. A szervezők hitvallása szerint a kódolás az oktatási ökoszisztéma átalakulásának fontos mozgatórugója, így érdemes a szerepét többféle szemszögből is megvizsgálni.

Ízelítő a programokból:

  • Thierry Breton, a belső piacért felelős európai biztos nyitóbeszéde,
  • olyan inspiráló előadók, mint Massimo Banzi, az Arduino társalapítója és Alessandro Bogliolo, az EU Code Week nagyköveteinek koordinátora, az urbinói egyetem professzora a kódolással, a digitális kreativitással kapcsolatos vitaindító előadásai,
  • pódiumviták oktatási szakértők és kutatók részvételével,
  • nemzetközi oktatási szakértők által szervezett interaktív workshopok, ötletbörzék, ahol a résztvevők a kódolás világnak legfrissebb témáival ismerkedhetnek meg
  • virtuális kiállítások, amelyeket vezető informatikai nagyvállalatok és az oktatás területén tevékenykedő, az iskolai kódolást támogató civil szervezetek, például a Code Club, Code.org, Google, Meet & Code, Public Libraries 2030 szerveznek.

Próbálja ki Ön is ezt az egyedülálló, a valós eseményekhez hasonló virtuális élményt, online interakciókat, ismerje meg a legfrissebb ötleteket, módszereket!

Időpont: 2021.05.22. 9:30-17:00 (CET)

Az esemény részletes programja: ITT

Regisztráció 2021 május 15-ig: ITT

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen