Erasmus+ pályázati információk és a European Schoolnet képzéskínálata
2014/02/28 12:19
1751 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A European Schoolnet és az Erasmus+ az intézmények segítségére kíván lenni, támogatási lehetőségeket biztosítva pedagógusok továbbképzéséhez. A European Schoolnet egy brüsszeli székhellyel rendelkező szervezet, amelyet 30 európai oktatási minisztérium hozott létre és irányít. A szervezet sok képzési lehetőséget kínál a tanárok és az iskolában dolgozók számára, elég, ha csak az eTwinning, iTEC, inGenious projektekre vagy a Safer Internet Day-re gondolunk.

A képzési kínálat a változó és innovatív technológiával gazdagított pedagógiára összpontosít az osztálytermen belül és kívül egyaránt. Ez magában foglal olyan tanfolyamokat, ahol a hatékony multimédia, interaktív technológia közösségi média és tanulási folyamatleírások használata van a középpontban. Mivel egy non-profit szervezetről van szó, így a képzések ára is kedvező, mely remek lehetőség az oktatási intézmények számára.

A képzések helyszíne a European Schoolnet Future Classroom Lab (A jövő osztályterme) lesz, amely olyan egyedi és inspiráló tanulási környezet, mely arra ösztönzi a látogatókat, hogy újragondolják a pedagógia a technológia és a tervezés szerepét az osztályteremben.

esne

Az Erasmus+ az Európai Unió által finanszírozott program, mely olyan iskolák számára biztosít támogatási lehetőséget, amelyek érdekeltek a pedagógusok szakmai továbbképzésébe való befektetésben. A támogatási lehetőség igénybevételéhez az iskoláknak létre kell hozniuk a saját tantestületük számára egy képzési tervet (amelyet Európai Fejlesztési Tervnek hívnak), ezt a pályázati anyagot a nemzeti képviselet felé be kell nyújtaniuk. Sikeres pályázat estén közvetlen támogatást kapnak az Erasmus+-tól.

A pályázatok benyújtásának határideje: 2013. március 17.

A European Schoolnet szívesen fogadja a tanárok jelentkezését a képzésekre, és támogatja az ERASMUS+ pályázatot is a következő információkkal:

  • EUN képzési program: A European Schoolnet jelenlegi képzési lehetőségeiről itt lehet tájékozódni: http://fcl.eun.org/workshops
  • Támogatás az Európai Fejlesztési Terv elkészítéséhez: az Erasmus+ pályázat részeként az iskolák elkészítik a saját képzési tervüket. A European Schoolnet a pályázati anyag elkészítésében, a pedagógusok képzésének tervezésében biztosít információkat.

A European Schoolnet nem tud személyre szabott támogatást biztosítani az iskola pályázati anyagának elkészítése során, ehhez a nemzeti képviselettel kell felvenni a kapcsolatot. Az European Schoolnet fenntartja a jogot, hogy a képzési kínálatot módosítsa a keresletnek megfelelően.

Minden új képzés a következő honlapon kerül meghirdetésre: http://fcl.eun.org/workshops

További információk az Erasmus+ programról:

A nemzeti képviselet bármilyen kérdésben áll az érdeklődők rendelkezésére a támogatási és a pályázati folyamatot illetően.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen