Erasmus+ pályázatíró rendezvények országszerte
2017/10/25 12:19
1681 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Országszerte több időpontban és helyszínen várják azokat a pedagógusokat, oktatási szakértőket, intézményvezetőket és nemzetközi koordinátorokat, akik pályázni szeretnének az Európai Unió idén 30 éves programjában. Az Erasmus+ az oktatás minden szintjén kínál nemzetközi együttműködési lehetőségeket, és ebben a tanévben közel 12 milliárd forintos forrás áll a pályázók rendelkezésére.

erasmus30

A Tempus Közalapítvány őszi rendezvényein praktikus információkkal segítenek a leendő pályázóknak: a köznevelés, a szakképzés, a felsőoktatás és a felnőtt tanulás képviselőinek. Az általuk koordinált projektek lehetnek stratégiai partnerségek, amelyekben több ország oktatási intézményei és szervezetei dolgoznak egy-egy közös témán; illetve irányulhatnak kifejezetten külföldi mobilitások megvalósítására, amikor valamilyen képzésen, szakmai gyakorlaton vagy tanulmányúton vehetnek részt az oktatás különböző szereplői.

A felsőoktatási csereprogramként indult Erasmus idén 30 éves. Ez idő alatt bebizonyosodott, hogy ezekben az együttműködésekben látványosan fejlődik a résztvevők nyelvtudása és személyisége, emellett a program segíti a munkaerőpiaci érvényesülést, a pedagógusok módszertani megújulását, új eszközök és technológiák megismerését, ezáltal pedig hozzájárul az oktatás és képzés minőségének fejlesztéséhez.

További információ az őszi rendezvények időpontjairól és helyszíneiről