Erasmus+ pályázatíró rendezvények országszerte
2017/10/25 12:19
2325 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Országszerte több időpontban és helyszínen várják azokat a pedagógusokat, oktatási szakértőket, intézményvezetőket és nemzetközi koordinátorokat, akik pályázni szeretnének az Európai Unió idén 30 éves programjában. Az Erasmus+ az oktatás minden szintjén kínál nemzetközi együttműködési lehetőségeket, és ebben a tanévben közel 12 milliárd forintos forrás áll a pályázók rendelkezésére.

erasmus30

A Tempus Közalapítvány őszi rendezvényein praktikus információkkal segítenek a leendő pályázóknak: a köznevelés, a szakképzés, a felsőoktatás és a felnőtt tanulás képviselőinek. Az általuk koordinált projektek lehetnek stratégiai partnerségek, amelyekben több ország oktatási intézményei és szervezetei dolgoznak egy-egy közös témán; illetve irányulhatnak kifejezetten külföldi mobilitások megvalósítására, amikor valamilyen képzésen, szakmai gyakorlaton vagy tanulmányúton vehetnek részt az oktatás különböző szereplői.

A felsőoktatási csereprogramként indult Erasmus idén 30 éves. Ez idő alatt bebizonyosodott, hogy ezekben az együttműködésekben látványosan fejlődik a résztvevők nyelvtudása és személyisége, emellett a program segíti a munkaerőpiaci érvényesülést, a pedagógusok módszertani megújulását, új eszközök és technológiák megismerését, ezáltal pedig hozzájárul az oktatás és képzés minőségének fejlesztéséhez.

További információ az őszi rendezvények időpontjairól és helyszíneiről

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen