Értékelés a mesterséges intelligencia korában – Új MOOC indul novemberben
2023/11/08 19:18
1076 megtekintés

Csatlakozzon a European School Education Platform új kurzusához! A MOOC elvégzése során a résztvevők megismerik azokat a lehetséges kihívásokat és lehetőségeket, amelyekkel a tanároknak a generatív mesterséges intelligencia térnyerésével és annak a tanulói értékelések fejlesztésére és megvalósítására gyakorolt hatásával szembe kell nézniük.

ageofai

A tanfolyam célja, hogy a tanárokat felvértezze az e kihívások és lehetőségek kezeléséhez szükséges ismeretekkel és eszközökkel. Olyan kérdések kezelésére összpontosít, mint az elfogultság és a méltányosság, a magánélet és az adatbiztonság, az automatizált visszajelzés, a mesterséges intelligencia alapú értékelések érvényessége és megbízhatósága, a mesterséges intelligencia által generált eredmények értelmezése, valamint a tanár-diák pozitív kapcsolat fenntartása a mesterséges intelligenciával összefüggésben.

A kurzus 2023. november 6-tól 2023. december 13-ig tart.

A tanfolyamot mindenki a saját tempójában végezheti el.

Ajánlott ráfordítási idő: heti 4 óra

A kurzus nyelve: angol

Regisztráció: Assessment in the Age of AI | ESEP (europa.eu)

Célkitűzések:

  • A résztvevők megvizsgálják és megértik, hogyan alkalmazhatnak formatív értékelési stratégiákat és eszközöket a mesterséges intelligencia segítségével, a bevált gyakorlatok feltárása és a többi résztvevővel folytatott megbeszélések/viták révén.
  • Megértik, hogy a mesterséges intelligencia milyen lehetőségeket és kihívásokat jelent az összegző értékelési stratégiák és eszközök számára, és hogyan lehet hatékonyan kezelni ezt a hatást, különféle összegző értékelési gyakorlatok feltárásával és a társakkal való megbeszélésekkel.
  • Interaktív tevékenységek, gyakorlati feladatok és valós példák elemzése révén felfedezik, hogyan integrálhatják a mesterséges intelligencia (AI) eszközeit és technológiáit az értékelési gyakorlatban a diákok tanulásának és elkötelezettségének fokozása érdekében.

Előfeltételek

A kurzus nyitott minden pedagógus számára, függetlenül a diákok életkorától vagy az általuk tanított tantárgytól. A tanfolyamra való jelentkezéshez nem szükséges előzetes tapasztalat vagy tudás.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen