Esélyegyenlőségi programcsomagok
Varga Szilvia
2010/04/27 14:13
1161 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Az Educatio Nonprofit Kft. Esélyegyenlőségi Igazgatósága programcsomagokat fejlesztett ki a pedagógusképző intézmények számára. A hat tanulmány közül hármat már letölthetnek az érdeklődők.

A dr. Knausz Imre és Falus Katalin által kifejlesztett Ember és társadalom programcsomag alapja a kompetencia alapú és beavatás-elvű történelem- és társadalomismeret-tanítás. A csomag alapelve, hogy minél több gyerek kerüljön közel a műveltséghez, a hagyományhoz annak érdekében, hogy jobban megértse saját világát.

A tanítás mestersége című tanulmány célja – melyet dr. Knausz Imre és Karlowits-Juhász Orchidea fejlesztett ki –, hogy a tanár szakos hallgatókat felkészítse a tevékenység-központú módszertan alkalmazására. E módszertan a tanulók sajátélményű tapasztalatszerzésén alapul és a médiakultúra által közvetített ismereteket teszi reflektálttá.

A dr. Bárdossy Ildikó és dr. Dudás Margit által kidolgozott A tanulás tervezése és értékelése elnevezésű programcsomag a mesterképzésben alakuló, formálódó saját tanári filozófiát hivatott szolgálni, a tanári szakértelem vonatkozó területeinek mozgósítására, megerősítésére, szükség szerinti alakítására hívja fel a figyelmet, valamint az iskolai, tanulási, tanulásfejlesztési gyakorlatban való megvalósítás segítésére nyújt támogató tanulási környezetet.

Hamarosan a többi programcsomag (Magyar nyelv és irodalom/szövegértés-szövegalkotás, Matematika, Professzionális tanári kommunikáció) is elérhető lesz. A tanulmányok a szöveg linkjeire kattintva tölthetők le, valamint a Kempelen Farkas Digitális Tankönyvtárában (könyvek/társadalomtudomány/pedagógia) érhetők el.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen