Legyen részese az EU Code Week tanári közösségének!
2018/09/17 13:33
760 megtekintés

Itt van az ősz, itt az európai Kódolás Hete, mely idén 2018. október 6-21. kerül megrendezésre. A programsorozat célja, hogy közelebb hozza a programozást mindenkihez. Az idei évben különösen nagy figyelmet kap az oktatási szektor, a szervezők szeretnének minél több diákot elérni, éppen ezért elkötelezett tanárok jelentkezését várják a programozás népszerűsítésére.

Illustration 2 Mi is az az EU Code Week?

Egy mozgalmas, programokkal teli hét, amikor a programozásé a főszerep. A program célja, hogy minél többen megismerhessék és kipróbálhassák a programozás alapjait, betekintést nyerjenek a programozók munkájába és rálátást kapjanak arra, hogy az informatika és digitalizáció milyen fontos szerepet tölt be a mindennapok során.


Mit jelent a tanári közösség tagjának lenni, és miért érdemes jelentkezni?

A tanári közösség tagjai olyan lelkes oktatók, akik a nem pusztán nemzeti, de nemzetközi szinten is elkötelezettek az EU Code Week koncepciójának terjesztése iránt, akik segítenek abban, hogy minél több iskola részt vehessen a programban!


Mi történik, ha a tanári közösség tagjává válok?

A résztvevő pedagógusok egy badge-t kapnak, és részesei lesznek egy nemzetközi közösségnek, akik hasonlóan nyitottak és innovatívak; továbbá megismerhetik, a legújabb oktatási forrásokat és képzési lehetőségeket, versenyeken vehetnek részt és díjakra pályázhatnak.


Hogyan vehetek részt a programokban? Mit kell tennem, ha jelentkezem?

Csupán néhány óra ráfordítás is elég ahhoz, hogy szervezzen egy kódoláshoz kapcsolódó programot az iskolában, regisztrálja azt a Code week weboldalán, és példát mutasson a kollégái számára.
A hálózaton keresztül megoszthat és népszerűsíthet képzési programokat az anyanyelvén, és bátoríthat másokat is arra, hogy részt vegyen a Kódolás Hetén. Önkéntesen segíthet más oktatási intézményeknek a program szervezésében, és összeköthet érdeklődő iskolákat egymással.

Bővebb információk itt, ha pedig szeretne jelentkezni a tanári közösségbe, töltse ki a kérdőívet!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen