EU Code Week Tavaszi Iskola indul immár negyedik alkalommal 2022. április 9-én!
2022/02/15 20:13
729 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az EU Code Week nagy örömmel indítja útjára 2022-es Tavaszi Iskoláját! A kurzus a kreativitást, a problémamegoldást és az együttműködést ünnepli. A 6 napos online továbbképzés maximum 40 tanárt tud fogadni. A jelentkezési határidő 2022. február 27!

eucw

Mi az EU Code Week?

Az EU Code Week egy alulról szerveződő mozgalom, amely szeretné közelebb hozni az iskolákhoz és a fiatalokhoz és ezzel demisztifikálni a programozási és technológiai jellegű tevékenységeket.

Mi a tanfolyam célja?

Az EU Code Week Spring School online tanfolyam célja, hogy új ötletekkel vértezze fel a tanárokat, és növelje önbizalmukat a kódolás osztálytermi tanításának különféle megközelítéseivel kapcsolatban.

Kinek szól?

A tanfolyamra jelentkezhetnek a Code Week Közösségéhez tartozó tanárok, de a közösséghez még nem tartozó tanárok számára is van hely, igaz korlátozott számban. Jelentkezzen Ön is mihamarabb!

Mire lehet számítani a foglalkozásokon?

Az Tavaszi Iskola során a résztvevőknek lehetősége lesz arra, hogy megismerjenek a kódolás tanításához szükséges eszközöket, módszertanokat és segédanyagokat és egyúttal jártasságot szerezzenek az oktatástervezésben is. A foglalkozások alatt megtanulják, hogyan lehet eredményesen bemutatni az EU Code Week-et, kihasználni az általa kínált lehetőségeket, illetve hogyan lehet tanároknak szóló képzéseket tervezni a témában, helyi szinten. A tanfolyam a Code.org informatikai programjának tananyagelemeit is tartalmazza, továbbá alkalom nyílik a kódolás, az analitikus gondolkodás és a számítástechnika tanításával kapcsolatos saját tapasztalatok és jógyakorlatok megosztására is.

Gyakorlati tudnivalók

  • Az EU Code Week 2022 Tavaszi Iskolája online kerül megrendezésre 2022. április 4. - április 9. között angol nyelven.
  • A foglalkozások délután 15:30-tól 18:30-ig (CET) kerülnek megrendezésre, kivéve szombaton amikor a 10:00 és 12:00 óra között kerül sor a foglalkozásokra.

A tanfolyam felépítése

14 óra oktatás plusz 4 óra egyéni munka.

Az egyéni munka részei

  • A tanfolyamot megelőző feladatok elvégzése, amelyek segítségével felkészülhet a kurzusra, és lehetősége lesz jelentkezni egy saját foglalkozás megtartására!
  • Öt, egyenként 40 perces online szinkron foglalkozáson való részvétel. Itt aktívan megvitathatja a témákat a kollégákkal, kérdéseket tehet fel az oktatóknak, és megoszthatja tudását.
  • Egy aszinkron ülésen való részvétel, amely során lehetősége lesz arra, hogy egyénileg dolgozzon számos javasolt tevékenységekkel kapcsolatosan.
  • Részvétel a tanfolyam utáni találkozón, ahol további támogatást kapnak a résztvevők a Kódhéttel kapcsolatos terveikhez.

Tanúsítvány és sikeres részvétel

A képzésen részt vevő tanárok az EU Code Week által kiállított hivatalos tanúsítványt kapnak, amely igazolja a tanfolyamon való sikeres részvételt. A tanúsítvány megszerzéséhez az 5 szinkron ülésből legalább 4 ülésen részt kell venni.

A tanfolyamra olyan általános és középiskolai tanárokat várnak, akik biztos angol nyelvtudással rendelkeznek és képesek az angol nyelvű informális kommunikációra, stabil internetkapcsolatuk, valamint van olyan tabletjük, laptopjuk vagy okostelefonjuk van, amin jól működik a mikrofon és hangszóró.

A szinkron foglalkozások az MS Teams programban kerülnek megrendezésre, amihez a böngészőjén keresztül is csatlakozhat, de javasoljuk, hogy előzetesen töltse le az MS Teams asztali alkalmazást.

Ha már részt vett korábbi Kódhét Tavaszi vagy Nyári Iskolán, akkor sajnos ehhez a kurzushoz nem tud csatlakozni.

Jelentkezés

Jelentkezzen az EU Code Week Tavaszi Iskolájába az alábbi űrlapon keresztül.

Határidő: 2022. február 27., vasárnap, 23:59 CET.

Ajánlja a lehetőséget tanártársainak is!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen