Európai együttműködések a minőségi oktatásért
2015/04/28 20:35
544 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Erasmus+ konferencia az elmúlt év legjobb projektjeinek bemutatkozásával a köznevelés, a szakképzés és a felnőtt tanulás területéről.

conferencenew

A Tempus Közalapítvány rendezvényének a célja, hogy megismertesse és széles szakmai közönség számára tegye hozzáférhetővé az Európai Unió oktatást és képzést támogató programjában megvalósított nemzetközi együttműködések tapasztalatait, módszertanát és az intézményekben folyó munka szakmai eredményeit.

A konferencián bemutatkoznak a Nemzetközi együttműködési kultúráért nívódíjjal elismert kiemelkedő színvonalú oktatási és képzési projektek.

Érdekes projektek, izgalmas témák:
Iskolai zaklatás és a média – módszertani segédanyagok és ötletek tanároknak, nemzetközi példák ∗ Matematikai és pénzügyi ismeretek a gazdasági válság kontextusában ∗ Felkészítés a munkavállalásra drámapedagógiával ∗ Nemzetközi kertészeti gyakorlat fogyatékkal élőknek, integráltan ∗ Kompetenciafejlesztés a művészet eszközeivel ∗ Építészeti szakközépiskolás tanulók Németországban

A rendezvényre várjuk a köznevelés, szakképzés, felnőtt tanulás, valamint az iskolarendszeren kívüli oktatás szereplőit.

A konferencia időpontja: 2015. május 20. szerda

Helyszín: MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.

Adaptálható jó példák ∗ Hasznos tippek ∗ Találkozó a szakma képviselőivel ∗ Tapasztalatcsere ∗ Interaktív projektbemutatók

A teljes programon való részvétel esetén a rendezvény beszámítható a pedagógusok évenkénti kötelező továbbképzésébe, amelyről részvételi igazolást állítunk ki a 2011. évi CXC. törvény (a nemzeti köznevelésről) 94.§-a (4) bekezdésének f) pontjában foglaltakhoz kapcsolódó 277/1997 (XII.22.) Kormányrendelet 5.§-a (3) bekezdésének c) pontja alapján. A dokumentumot azon résztvevők számára készítjük el, akik a rendezvény elején és legvégén is aláírták a jelenléti ívet.

A konferencia az Európai Bizottság és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

A rendezvényen való részvétel díjtalan, de regisztrációköteles.

További részletek.