Európai Programozás Hete idén is
2015/10/06 16:51
1633 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Idén harmadik alkalommal rendezik meg az EU tagállamokban az Európai Programozás Hetét. 2014-ban egy hónap leforgása alatt 37 országban a mintegy 4000 rendezvény során több mint 150 ezer embert vontak be minden korosztályt érintve.

eucode

A rendezvény célja, hogy – gyermekek és fiatalok, felnőttek, köztük szülők, tanárok, vállalkozók és szakpolitikusok – részt vegyenek azokon a rendezvényeken, ahol megismerkedhetnek a programozással.

Ma olyan világban élünk, mely technológailag igen gyorsan fejlődik, ahogyan dolgozunk, kommunikálunk, vásárolunk és gondolkodunk, radikálisan megváltozott a korábbi évekhez képest. Ahhoz, hogy ezekkel a gyors változásokkal szinten tudjuk tartani magunkat és hogy a környező világot megértsük, nemcsak a technológia működését kell megértenünk, hanem fejlesztetnünk kell készségeinket, képességeinket, melyek segítenek majd alkalmazkodni az új érához.

A kódolás megtanulása segít értelmeznünk azt, ahogyan a dolgok működnek körülöttünk, készíteni és felfedezni új dolgokat, a munkánk és a szabadidőnk során, sőt szabad utat enged kreativitásunknak, kollaboratívan dolgozhatunk olyan emberekkel is akár, akiket kilométerek ezrei választanak el tőlünk.

Idén október 10. és 18. között kerül sor az Európai Programozás Hetére. A különböző országokban megszervezett eseményekről a hivatalos oldalon tud informálódni: codeweek.eu, ugyancsak itt ismerkedhet meg a nagykövetekkel vagy szerezhet információt arról is, hogyan tud szervezővé válni, illetve az eddigi rendezvények sajtóanyagait is átböngészheti.

ÖN is segíthet abban, hogy Európa valóban digitálissá váljon!

Rendelkezik programozási ismeretekkel? Szervezhet workshopokat az iskolákban, művelődési házakban. Indítson egy tanulócsoportot barátaival és családjával! Még akkor is megteheti, ha nem tartja magát igazi programozónak, például mutassa meg a HTML alapjait.

Olyan tanár, aki látja a programozás fontosságát, de nem rendelkezik megfelelő tudással?

Beszéljen az iskolaigazgatóval, vagy a kollégáival, hogy szervezzenek egy szemináriumot, vagy hívja meg a diákjait, hogy tanítsanak most ők!

Kódolást tanít? Ossza meg az óraterveit, szervezzen workshopot a kollégáinak!

Olyan egyetemen dolgozik, ahol programozást oktatnak? Mutassa meg a középiskolásoknak, hogy mennyi érdekes dolgot alkothatnak a kódolás segítségével.

Egy cégnek dolgozik, ahol műszaki tehetségekre van szükség?

Tartson egy kezdő programozó workshopot a diákoknak, vagy szponzoráljon egyet a program keretein belül!

Múlt évben már részt vett a Programozás Hetén?

Ossza meg velünk a tapasztalatait, és ösztönözzön másokat is a részvételre!

Szívesen részt venne, de nem tudja, hogyan kezdje?

Legyen részese a programnak! Ha tagja olyan közösségnek, akik programozással foglalkoznak és szerveznek találkozót a Programozás Hetében, akkor jelezze felénk, hogy hozzáadjuk az eseményt a térképünkhöz!

Nem klubtag, de szeretne részt venni az eseményen? Szervezzen a lakóhelyén eseményt! Az alábbi linken egy összeállítást olvashat a segédeszközökről és forrásokról, amelyet szabadon felhasználhat.

Közösségek, cégek és non-profit szervezetek egyaránt szervezhetnek eseményt kapcsolódva a programsorozathoz. Minden országban vannak a programsorozathoz kapcsolódó nagykövetek. Lépjen kapcsolatba velük, ha szeretne önkéntesként közreműködni vagy szponzorálni egy eseményt!

Népszerűsítse a programot!

Kövesse a legfrissebb híreket a Twitteren @CodeWeekEU és vegyen részt a beszélgetésben #codeEU!

Itt feliratkozhat az Európai Programozás Hetéhez kapcsolódó hírlevélre is, hogy naprakész legyen!

nagylogo

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen