Vegyen részt Ön is a European Schoolnet felméréseiben!
2014/10/31 14:25
1877 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A European Schoolnet egy nemzetközi szervezet, amelynek célja az innovációs stratégiák összehangolása az európai oktatási minisztériumok között. Az innovációs stratégiák nagy része kapcsolatban áll a digitális eszközök nyújtotta lehetőségek kiaknázásával. A European Schoolnet számos kutatási és fejlesztési projektet koordinál, melyekben a szövetség tagjai, valamint egyetemek, kutató intézetek és technológiai partnerek működnek együtt olyan módszertan és technológia kidolgozásában, amely választ ad a 21. század oktatási kihívásaira.

es1 A European Schoolnet jelenleg két felmérést is végez, amelyhez szeretnénk a segítségét kérni. Az egyik téma az iskolai IKT tanácsadók szakmai fejlődéséhez kapcsolódik (ICT advisor survey), a másik pedig a jelenlegi oktatási trendeket kutatja az iskolákban (trends survey).

es2

Az IKT tanácsadó kérdőív azoknak a kollégáknak szól, akik technikai segítséget nyújtanak a tanároknak az eszközök és az online alkalmazások beüzemelésével, beállításával. Nélkülük az innovatív tanulási tevékenységek és az együttműködés az iskolák között (pl.: eTwinning projektben) nem is jöhetne létre.

A felmérés 23 nyelven érhető el, magyar nyelven ide kattintva tudja kitölteni.

A másik kérdőív a tanárok véleményét helyezi a középpontba. A kutatás arra kíváncsi, hogy a tanárok milyen trendekkel és kihívásokkal találkoznak, és a következő öt évben hogyan fog ez változni, hogyan fogja szolgálni a technológia az oktatást.

es3

Ez a kutatás 5 nyelven érhető el angolul, németül, franciául, olaszul és spanyolul. Erre a linkre kattintva bővebben is olvashat a felmérésről.

Az eredményeket azok elé a döntéshozók és a cégek elé tárják, akik legnagyobb hatással bírnak a tanulás és tanítás fejlesztésére. Ezért nagyon fontos, hogy minél több válasz érkezzen.
Kérjük, töltse ki a kérdőívet, és ossza meg véleményét a témával kapcsolatban!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen