Euroscola - kvízjátékkal Strasbourgba
2013/04/24 15:01
1144 megtekintés
A cikk lejárt! Valószínű, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz!

Ne hagyd ki a lehetőséget: május 3-ig még lehet játszani! 16-18 évesekből álló középiskolai csapatok nevezését várják a szervezők az Európai Parlament Tájékoztatási Irodája által meghirdetett Euroscola online kvízjátékra. A 2013-as első versenyidőszakban a hazai diákok még május 3-ig játszhatnak. A teljes kvíz megoldása mindössze 15 percet vesz igénybe.

euroscola1

Díjazás

A versenyidőszak alatt a játékban legjobban teljesítő iskolák csapatai - 24 (16-18 év közötti) diák és 2 pedagógus - lehetőséget kapnak a strasbourgi nemzetközi EUROSCOLA-programban való részvételre. Az EP üléstermében zajló  „Európai Fiatalok Parlamentje” találkozókon az EU tagállamaiból érkező fiatalok megvitathatják nézeteiket és párbeszédet folytathatnak Európa jövőjéről.

Iskolánként egy csapat utazhat. Az első versenyidőszak nyertes csapatai 2013. szeptember és december között utazhatnak Strasbourgba az EUROSCOLA-napokra.  A kiutazást az Európai Parlament támogatja.

A verseny

Az EUROSCOLA olyan internetes tudásalapú kvízjáték, amely Európa földrajzához, történelméhez, gazdaságához és az Európai Unióhoz kapcsolódó különböző nehézségű feleletválasztós kérdésekre épül. Mivel a játék különböző területek, tantárgyak tudásbázisára épít, ezért remek lehetőséget kínál a diákok komplex ismereteinek játékos fejlesztésére, valamint arra is, hogy a csapatjáték felejthetetlen közösségi élményt nyújtson egy egész osztály, csoport vagy évfolyam számára.

Minél több diák vesz részt a kvízjáték kitöltésében, annál nagyobb az esély a díj megnyerésére.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen