Felhívás Kiváló Múzeumpedagógus Díjra
2014/08/14 08:00
1035 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

A Szabadtéri Néprajzi Múzeum 2014-ben Kiváló Múzeumpedagógus Díjat alapít a múzeumpedagógia területén dolgozó szakemberek számára, akik kiemelkedő szakmai tevékenységet végeznek, illetve kiváló múzeumpedagógiai módszer kidolgozása, múzeumpedagógiai program megvalósítása, múzeumpedagógiai kiadvány megalkotása fűződik a nevéhez. Munkásságuknak köszönhetően olyan magas színvonalú oktatást segítő programok jöttek létre, amelyek jelentősen hozzájárultak a múzeumpedagógia szakmai módszertanának megújításához, a múzeumi foglalkozások oktatási szerepének elismeréséhez. Múzeumpedagógiai kezdeményezéseik eredménye mérhető, és követendő példaként állítható.

muzeumped

Az alapító a díjat kétévente, egy muzeális intézményben dolgozó szakembernek adományozza. Az alapító, hét tagú kuratóriumi bizottságot hoz létre, a díj odaítélésére. A Kiváló Múzeumpedagógus Díj kuratóriumába, képviselő jelölésére, felkérést kapnak: Pulszky Társaság, Magyar Múzeumi Egyesület, ICOM Magyar Nemzeti Bizottság, Országos Közgyűjtemények Szövetsége, Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége, Emberi Erőforrások Minisztériuma Közgyűjteményi Főosztálya.

Az elismerésre ajánlást tehetnek magánszemélyek, muzeális intézmények vezetői, múzeumi kollektívák, múzeumi/szakmai szervezetek, múzeumi/szakmai egyesületek.

A beérkezett ajánlásokat a kuratórium értékeli a felterjesztések alapján, és 2014. szeptember 15-ig dönt a díjazott személyéről. Az elismerés odaítélésére az adatlap kitöltésével, az ahhoz csatolt részletes információk alapján lehet írásos javaslatot tenni.

A Kiváló Múzeumpedagógus Díjat az alapító képviselője, az Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó alkalmával 2014. szeptember 29-én, a Múzeumok Őszi Fesztiválja nyitórendezvényén első alkalommal adja át a díjazottnak.

Az írásos felterjesztéseket legkésőbb 2014. augusztus 30-ig kérjük elküldeni Word és pdf formátumban elektronikusan az elsik.edina@sznm.hu e-mail címre, valamint postai úton a Szabadtéri Néprajzi Múzeum címére, (2000 Szentendre, Pf. 63.) Az adatlap letölthető innen: Kiváló múzeumpedagógus adatlap 2014.

További információk a szervezet honlapján találhatóak.

Kép forrása.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen