Felhívás TÁMOP szaktanácsadói szolgáltatásokról
Simon Tamás
2008/10/16 10:46
3950 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.
Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében szaktanácsadói feladatok ellátására jelentkező szakemberek számára. Az e konstrukciók nyomán meginduló közoktatás-fejlesztési folyamat jelentős szakértői/szaktanácsadói kapacitást igényel. E feladatok ellátásának koordinációja a TÁMOP 3.1.1-es kiemelt program feladata.

Tisztelt Szakértő/Szaktanácsadó Asszony/Úr!

Köztudomású, hogy az elmúlt hónapokban, hetekben több pályázat jelent meg, s továbbiak kiírása várható az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) keretében (www.nfu.hu/doc/5).

Az e konstrukciók nyomán meginduló közoktatás-fejlesztési folyamat minőségi ellátása jelentős szakértői/szaktanácsadói kapacitást igényel. E feladatok ellátásának koordinációja az ún. Szolgáltatói kosár tartalmai alapján a TÁMOP 3.1.1-es kiemelt program feladata.

A 2008. szeptember 22-én megjelent TÁMOP-3.1.4-es pályázati kiírás XX. sz. melléklete szerint a közoktatás-fejlesztési pályázatok zökkenőmentes lebonyolítása érdekében, a 10/1994. (V.13.) MKM rendelet módosításának hatályba lépéséig, illetve az országos kiszolgáló rendszer létrejöttéig a komplex szaktanácsadói feladatok ellátására jogosult személyek országos listáját a TÁMOP 3.1.1 – XXI. Századi közoktatás c. kiemelt projekt Főkedvezményezettje, az Educatio Kht. teszi közzé honlapján, és vizsgálja a szaktanácsadói feladatok ellátásának jogosultságát. Az Oktatási és Kulturális Minisztérium felhatalmazása alapján feladatunk a TÁMOP közoktatásfejlesztési innovációinak támogatásához szükséges további feladatok tipizálása, a felkészítések szervezése, a választható szakemberek listáinak közzététele.

A Szolgáltatói kosár alapján több tanácsadói tevékenység igénybevételét kell terveznie számos TÁMOP konstrukció pályázói körének:

 • Komplex intézményi szaktanácsadó
 • Intézményi folyamat-szaktanácsadó (intézményvezetés, komplex fejlesztési folyamat)
 • IKT fejlesztési folyamat-szaktanácsadó
 • Kompetenciaterületi mentor- szaktanácsadó
 • IKT mentor-szaktanácsadó
 • IPR módszertani mentor-tanácsadó
 • További szaktanácsadói típusok igénybevételét is tervezhetik a pályázó intézmények (pl.: IKT helyzetelemző intézményi szaktanácsadó, SNI adaptációs szaktanácsadó, szervezetfejlesztési célú szaktanácsadói tevékenység, mérési-értékelési szaktanácsadás, az intézmény fenntartója számára nyújtandó szaktanácsadói tevékenység.)

A felsorolt tanácsadói tevékenységek magukban foglalják a sajátos nevelési igényű gyerekek fejlesztésével kapcsolatos szempontokat.

Kérjük, hogy a szaktanácsadói feladatok ellátásában szerepet vállalni szándékozó szakemberek regisztrálni szíveskedjenek az alábbiak szerint: 

 • A regisztrációt személyenként végezzék el az adott tanácsadótípusnak megfelelő, mellékelt adatlapon. Az adatlap vonatkozó pontjának kitöltésével jelezzék, hogy magánszemélyként, vagy szakértői szolgáltató (szervezet, intézmény, cég) nevében kívánják végezni a megjelölt tanácsadói tevékenységet.
 • Az adatlap kitöltése során kell a feltételek meglétét, a referenciákat, jártasságot bemutatni, megfogalmazni. Tehát a mellékletek csatolása, megfogalmazása szükséges az eredményes regisztrációhoz.   
 • Kérjük az adatlapon megadni, hogy tanácsadói tevékenységüket mely régióban vagy régiókban tervezik végezni.
 • A Kompetenciaterületi mentor- szaktanácsadói feladatok ellátására jelentkezés esetén az adatlapon jelezzék a kompetencia-terület típusát.
 • A Komplex intézményi szaktanácsadói, valamint a Kompetenciaterületi mentor- szaktanácsadói feladatok ellátására jelentkezés esetén jelezzék, hogy részt vettek-e már e szakterületekre vonatkozó célirányos felkészítésben.
 • Mellékelni szükséges továbbá az Europass típusú önéletrajzot.

Tájékoztatjuk a szaktanácsadói tevékenységek ellátása céljából regisztrálókat, hogy a szolgáltatói kosárban nevesített szaktanácsadó típusokra jelentkezőket a TÁMOP 3.1.1-es kiemelt program keretében az Educatio Kht. készíti fel; erről a regisztráltak értesítést kapnak.

A regisztrációs adatlap elküldésével Önök nyilatkoznak, hogy adataik a pályázók számára nyilvánossá tehetők. Ezért a regisztrációs adatlapot el kell küldeni e-mail-en is és nyomtatott formában aláírva is az alábbi címre: 

 • szaktanacsado@educatio.hu
 • Educatio Kht., 1538 Budapest Pf.:496.
  Kérjük, hogy a borítékra feltétlenül írják rá: „Szaktanácsadói regisztráció”
 • Személyesen: Educatio Kht. Budapest, Váci út 37. VIII. em. recepció.

Várjuk jelentkezésüket, üdvözlettel:

Az Educatio Kht. Közoktatási Szakmai Igazgatóságának munkatársai

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen