Fesztiválszezon: Fedezd fel a FEZEN-t!
2014/06/11 08:00
1234 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Ha nyár, akkor koncertek. Ha koncertek, akkor fesztiválok. Ha fesztivál, akkor FEZEN! Idén is indul a FEZEN, amely az eddigiekhez hasonlóan mind magyar, mind külföldi nagy neveket összegyűjtve kap helyet a magyarországi színvonalas fesztiválok körében.

fezen_converted

Közönségét tekintve még mindig inkább a hazai fiatalokat vonzza, hisz a belépő számukra is megfizethető. A szórakozást nagymértékben hazai előadók biztosítják, de fellépnek külföldi előadók is, mint az IGNITE, HELLYEAH, EUROPE és a nagy SKID ROW.

Azok, akik fesztiválozni indulnak, fontos, hogy szem előtt tartsanak pár alapszabályt, hogy a szórakozást semmi se zavarhassa meg:

Utazás:

Ha nem helybeli vagy, tervezd meg az utazásod oda-vissza! Így nem lesz gond, ha fáradtan, a fesztivál után haza szeretnél jutni. Lehetőség a vonat, busz és teleautó (saját felelősségre).

Ruházat:

 • Kényelmes, meleg és hideg ruházat egyaránt vigyél magaddal, felkészülve az esetleges hőmérsékletváltozásokra.
 • A biztonság kedvéért vízálló lábbeli is legyen az utazótáskádban a takaró mellett!

Lakhatás: 

 • Lakás-/panzióbérlés 1 éjszakára kb. 50 m² 6000 forinttól 12000 forintig (ajánlatos, ha csoportosan mentek, hisz akár sátorozási lehetőség is akad a kerthelységben)
 • Kollégiumi szobabérlés, amit már 2000 Ft/ éj/ fő is igénybe lehet venni
 • FEZEN kemping: érvényes FEZEN napijeggyel vagy bérlettel ingyenes!

Élelem:

 • Bár a fesztivál területén és a városban is számtalan lehetőség kínálkozik az étkezésre, ajánlott egy napi élelmet vinni, ami nem romlandó és könnyű tárolni (gyors energiát adnak a magvak: diákcsemege, szendvicsek, csokoládé).
 • Gondoskodj arról, hogy a napi ajánlott folyadékbeviteled meglegyen, ami nem tartalmaz szeszesitalt. Ugrálás, járkálás és tánc közben nagyon hamar kiszáradhatsz és rosszul lehetsz, ami az egész napodat, hetedet is elronthatja.

Higiénia:

 • A fesztivál során a szervezők folyóvizes zuhanyzót és WC-t is biztosítanak a sátorral érkezőknek, viszont ne feledkezzünk meg arról, hogy ezeket a helyiségeket naponta egyszer vagy maximum kétszer tisztítják. Vigyünk magunkkal tusfürdőt vagy szappant, törölközőt, fogkefét, fogkrémet, fényvédőt és dezodort is! Gondosodj arról, hogy a körülményeknek megfelelően rendszeresen tisztálkodj!
 • A fertőzések elkerülése miatt fontos, hogy legyen nálad: fertőtlenítőszer, sebtapasz és fájdalomcsillapító. Ha valamilyen betegségben szenvedsz, feltétlenül jelentsd a helyi elsősegély szolgálatnál, illetve vigyél magaddal elegendő gyógyszert a fesztivál idejére!

Mindenképp vidd magaddal:

 • Az igazolványaid: Személyi vagy jogosítvány (ajánlott csak egyiket magadnál tartani), diákigazolvány (kedvezményekre jogosít), TAJ-kártya (baleset esetén).
 • Egy maximum két napra elegendő készpénzt (nem garantált a bankkártya elfogadása a fesztivál területén, de biztonságosabb, ha elveszítenéd a pénztárcád)
 • Telefon (a névjegyek között első helyen az a személy szerepeljen, akit baj esetén értesíthetnek)
 • Az otthoni lakáskulcsodat, ha lehet, hagyd a szálláson! Kellemetlen, ha ellopják vagy elveszíted. Ha magaddal viszed, rögzítsd a ruhádhoz (nadrág vagy nyaklánc)!

Tehát ha jól akarod érezni magad, sőt nagyon jól akkor tartsd be a fent említett javaslatokat és felejthetetlen élmény lesz számodra az idei FEZEN is! 

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen