Fiatalok mozgásban! - Youth on the Move! kiállítás és konferencia a SYMA csarnokban!
2014/09/17 12:39
1886 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Ismerd meg az Európai Unió „Fiatalok mozgásban!” kezdeményezését a budapesti HVG Állásbörzén szeptember 24 –én és 25-én a SYMA Rendezvényközpontban! Tudd meg, milyen uniós lehetőségek várnak Rád! Találkozz olyan fiatalokkal, akik már részt vettek uniós programokban, hallgasd meg a sikertörténeteiket!  A „Fiatalok mozgásban!” kiváló lehetőséget kínál Neked, hogy szakmailag továbblépj! Szerezz ötleteket, hagyd, hogy ösztönözzünk és készülj fel egy új kalandra!

go

Európában jelenleg ötmillió fiatal keres munkát. Az Európai Bizottság „Fiatalok mozgásban!” elnevezésű kiemelt kezdeményezésének célja, hogy segítse a fiatalokat azon ismeretek és készségek elsajátításában, illetve azon tapasztalatok megszerzésében, melyek révén munkához juthatnak. Az Európa 2020 stratégiájának részét képező „Fiatalok mozgásban!” kezdeményezés 28 kulcsfontosságú intézkedést tartalmaz. Céljuk, hogy az oktatást és a képzést a fiatalok szükségleteihez igazítsák, és még többjüket indítsák arra, hogy az EU nyújtotta ösztöndíjak igénybe vételével más országokban is folytassanak tanulmányokat vagy vegyenek részt képzéseken. Ezáltal növekedni fog a fiatalok foglalkoztathatósága és könnyebben juthatnak be a munkaerőpiacra is.

Az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. Digitális Pedagógiai Osztálya is részt vesz a rendezvényen! A standunkon három olyan európai projektet mutatunk be, amely számos célcsoport érdeklődésére számít: fiatalok, pályakezdők, pályaválasztók, középiskolai diákok, pedagógusok számára is hasznos információk, játékok, bemutatók szerepelnek a programban. A standprogramban szerepelnek rövid prezentációk, kvízek értékes nyereményekkel és természettudományos bemutatók is.

A három európai projektet (Scientix, eBiztonság Minősítés, eTwinning) a színpadon egy félórás prezentáció keretében is bemutatjuk, az alábbi program szerint:

13.00 - 13.30: eBiztonság az iskolában (Füzi Otília, Educatio Nonprofit Kft.)
13.30 - 14.00: eTwinning – Európa legnagyobb pedagógusközössége (Sváb Ágnes, Lekk Mónika, Educatio Nonprofit Kft.)
16.00-16.30: Scientix – A természettudományos oktatás európai közössége (Farkas Bertalan Péter, Educatio Nonprofit Kft.

go2 AScientix - a természettudományok oktatásának európai közössége - azért alakult meg 2009 decemberében, hogy rendszeresen disszeminálja és megossza a természettudományok oktatásához kapcsolódó know-how-t és jó gyakorlatokat. A Scientix nyitott a tanárok, kutatók, döntéshozók, szülők, illetve minden érdeklődő számára. A projektben hangsúlyos helyet kap a digitális eszközök használata a természettudományos tárgyak tanításában és tanulásában. A projekt második szakaszában a Nemzeti Kontaktpont szerepét az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. látja el. A standra a Scientix projekt érdekes kvízeket, természettudományos bemutatókat visz, illetve lehetőség lesz az európai STEM (science, technology, engineering, mathematics) hírekkel találkozni. Bővebb információk a Scientix projekttel kapcsolatban.

Az Európa-szerte ismert és elterjedt eBiztonság Minősítés program az esafetylabel.eu honlap segítségével támogatja, hogy a biztonságos internethasználat az oktatási intézményekben a mindennapok részévé váljon. Az eBiztonság Minősítés célja, hogy az internet- és eszközhasználat, az online megjelenés biztonságos legyen, az intézmények könnyen lépést tarthassanak az eBiztonsági alapelvekkel, értékelhessék saját intézményük infrastruktúráját, irányelveit és gyakorlatát. Segítségével kiderül az intézmény eBiztonsági szintje, illetve hiányosságok esetén az, hogy milyen feladatok elvégzése szükséges a biztonság teljes körű kiterjesztése érdekében.

A standra az eBiztonság Minősítés ugyancsak kvízekkel, játékokkal készül, mindez mellett adatvédelemmel, online profil és fiókbeállítással kapcsolatos tanácsokat és segítséget is lehet majd kérni. További információk az esafetylabel.eu oldalon.

Az eTwinning, az Európai Bizottság által támogatott oktatási program idén tizedik éve segíti azt a folyamatot, hogy a pedagógusok Európa-szerte projekteket indítsanak és valósítsanak meg diákjaikkal. Egy-egy projekt folyamán nem csak az együttműködés alapjait sajátíthatják el, hanem nyelvi és digitális kompetenciáik is fejlődhetnek. A 2014-től az Erasmus+ keretében működő program honlapja, az etwinning.net jelenleg Euróa legnagyobb online pedagógusközösségének biztosít felhasználóbarát, védett környezetet. A program 10 éve alatt eddig több, mint 260.000 pedagógus, és több, mint 125.000 iskola csatlakozott már projektjével. A program magyarországi megvalósítója, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft. keretein belül működő Nemzeti Szolgáltatópont nemcsak a segíti a magyar pedagógusokat a projektindításban, de rendszeresen szervez továbbképzéseket, versenyeket is.

A standra az eTwinning kvízzel, játékokkal készül, színes példákat hoz a megvalósult sikeres együttműködésekre, és szívesen válaszol a projektszemlélettel kapcsolatos kérdésekre is. Ha pedagógusi pályára készülsz, és részt vettél Erasmus-úton, akkor az eTwinningben a helyed. További információk a honlapon (www.etwinning.hu) vagy a Facebookon.

Gyere el, jöjjön el a standunkra!

A rendezvényig pedig kövesse a Sulinetwork Közösséget a Facebookon, illetve a „Fiatalok mozgásban!” Facebook oldalát!

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen