Fitt az egész család
2012/03/29 00:00
2052 megtekintés
A cikk lejárt! Valószínű, hogy már nem aktuális információkat tartalmaz!

Táplálkozás, testmozgás, lelki egyensúly, barátság. Ha egy szóval szeretnénk mindezek fontosságát kifejezni, azt mondanánk: egészség! Ha pedig azt szeretnénk kifejezni, hogy ez az élet minden területén, s minden időpontban fontos, akkor talán összefoglalható azzal, hogy Fitt Család Egészségklub. 

fittcsalad_520

Fitten a neten, suliban és otthon

Az egészségmegőrzést zászlajára tűző Fitt család egészségklub programsorozat 2012. február 7-én vette kezdetét, az Egyszervolt Alapítvány szervezésében. Lényegét tekintve egy egészen őszig tartó akcióról van szó, melynek során a lelki és testi egészség öt témakörét körüljárva iskolai klubfoglalkozásokat és egész napos egészségfesztiválokat szervez és egy internetes oldalt üzemeltet a Fitt Család csapata.

Szakértő szemmel

A Fitt Család egészségklub program célja, hogy az egészséget meghatározó legfontosabb tényezőkről – az egészséges táplálkozásról, a testmozgásról, a lelki harmóniáról, egészséges testi kapcsolatokról a lehető legszélesebb elméleti és gyakorlati ismereteket juttassa el gyerekekhez és szüleikhez.

A testi és lelki egészség e fontos témaköreit neves és tapasztalt szakértők járják körül. Rendszeresen publikálnak újabb cikkeket az alapvető tudnivalókról, fontos élethelyzetekről a www.fittcsalad.hu  honlapon, melynek tartalma folyamatosan bővül készségfejlesztő, edukatív játékokkal, kvízekkel, tesztekkel.

A Fitt Család szakértői:

Családi élet - Gáspár Sarolta, nevelési tanácsadó, a Magyar Rádió egykori Apró-cseprő c. műsorának gazdája
Mozgás - Gergely István, vízilabdázó olimpiai bajnok
Lelki egészség; Társas kapcsolatok - Héjja Edit, pszichopedagógus, gyógypedagógus
Egészséges táplálkozás - Tóth Bernadett dietetikus

Klubdélutánok a suliban

A Fitt Család egészségklub gyakorlati foglalkozásait Budapest XII. kerületének hét általános iskolájában tartják szakértőink. Az összesen 35 „klubdélutánon”  3. és 4. osztályos gyerekek vesznek részt. A sorozat tematikája felöli a lelki és testi egészség öt témakörét: 1. Klub a barátságról - ahol megtudod, hogy mire jó a jó barát? 2. Klub az érzésekről - avagy ki az úr az érzéseink felett? 3. Én és a családom Klub - ahol szüleid bőrébe bújhatsz. 4. Jót evő Klub - ha az vagy, amit megeszel, te mit ennél és mi lennél? Segítünk a választásban! 5. Mozdulj rá! - Fitt Család Sportdélután

E sorozat záróeseménye a májusi Fitt család Egészségfesztivál lesz.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen