Hackathon másodjára is!
2017/10/13 12:56
1214 megtekintés
A cikk már legalább egy éve nem frissült, az akkor még aktuális információk lehet, hogy mára elavultak.

Az Európai Kódolás kezdeményezés, a Jövő Osztályterme nagykövetei szövetség megrendezi a második nemzetközi hackathont 2017. október 20-án, amelynek keretében iskolák és tanuló-alkotó műhelyek csapatai valósítják meg terveiket és osztják meg eredményeiket Európa-szerte.

hackatlon

Úgymint az előző évben 2016-ban, most is a szervezők a brüsszeli Future Classrom Lab-ből irányítják a munkát.

A hackathon három fő téma köré épül, és a projekteket ezeken a kategóriákon belül díjazzák:

DIGITÁLIS KREATIVITÁS – Készítsetek interaktív játékot vagy animációt, fejlesszetek szoftvert vagy alkalmazást, építsetek robotot, írjatok zenét… legyetek kreatívak!

PROBLÉMAMEGOLDÁS – Aggódtok egy iskolát vagy közösséget érintő probléma miatt? Hogyan tudnátok választ adni rá a technológia segítségével?

A TANULÁS JÖVŐJE – az innovációk segítik elő a változást és alakítják át azt a világot, amelyben élünk. Szerintetek milyen lesz a tanulás és a tanítás a jövőben?

A hackathon mindenki számára nyitva áll (oktatók, tanulók, szakemberek, szülők, döntéshozók…). Előzetes programozói tudásra nincs szükség. Bármilyen programozási nyelv használható (beleértve az olyan vizuális blokk programozási nyelveket, mint a Scratch, Kodu, Alice stb…).

Ha érdekeli a kezdeményezés, szívesen alkotna csapatot és csatlakozna a hackathonhoz, akkor töltse ki a jelentkezési lapot, így minden fejleményről értesülni fog!

A bővebb információt itt találhat illetve a hackathonon használható eszközökről pedig itt.

Csatlakozz hozzánk!

Őket ajánljuk

Jövő osztályterme Modern tanulási környezetekről a Sulineten
eBiztonság Minősítés Minősítő rendszer a biztonságos iskolákért
ENABLE program Program tantestületeknek a bullying ellen